Naslovnica Stroga pozitiva Održivi život u gradovima – zeleni koncept

Održivi život u gradovima – zeleni koncept

EKO HUB Mostar organizira interesantno zoom druženje

Mogu li i naši gradovi u Bosni i Hercegovini odabrati put zelenog koncepta i prakticirati održivo življenje?

Jeste li čuli za pustinje hrane? Šta su to low-carbon gradovi? Zašto su bitni zeleni krovovi, urbani vrtovi i je li moguće da čak i djeca uzgajaju hranu u gradovima? Što su to, zapravo, održivi gradovi i da li biste voljeli živjeti u jednom takvom?

Kroz zelene koncepte će nas provesti dr Senada Demirović Habibija, dipl.ing.arh, koja je između ostalog i stručni savjetnik za urbano planiranje Grada Mostara. Vidjećemo kako izgleda plan zaštite okoliša iz razvojne strategije Grada Mostara, šta je to tradicionalna kuća kako bismo se uvjerili da održivo življenje nije posve novi, ali je prijeko potreban koncept, te ćemo saznati i o nekoliko primjera dobre prakse u ovom gradu.

EKO HUB Mostar organizira interesantno Zoom druženje u četvrtak, 18.03.2021. sa početkom u 17:00 h. Link na koji nam se možete pridružiti je https://us02web.zoom.us/j/4613598047 (ID: 461 359 8047)
Pozivamo sve zainteresirane iz cijele Bosne i Hercegovine da nam se pridruže – pojedince, grupe, organizacije, predstavnike predškolskih i školskih ustanova, institucija, poslovnog sektora i medija.

Svi imamo utjecaja i svi možemo doprinijeti na svoj način da naši gradovi postanu mjesta održivog življenja. Počnimo što prije, jer ovo je zadatak svih nas.

Eko HUB Mostar je dio velikog projekta Misli o prirodi! kojeg implementira Centar za promociju civilnog društva, a financisjki ga podržava Švedska.

Prethodni članakDvanaest pravila uspjeha Arnolda Schwarzeneggera
Naredni članakT – GROW ili model ličnog razvoja kreiran samo za tebe