Naslovnica Stroga pozitiva Održano 23. Federalno takmičenje iz prve pomoći

Održano 23. Federalno takmičenje iz prve pomoći

Pobjedničke ekipe zbrinule desetine povrijeđenih u Pionirskoj dolini u Sarajevu

Crveni križ Federacije BiH organizirao je 23. Federalno takmičenje iz pružanja prve pomoći u Pionirskoj dolini i ZOO vrtu u Sarajevu.

Takmičenje je okupilo učenike osnovnih i srednjih škola iz Federacije BiH kao i timove mladih Crvenog križa, koji su na različitim isceniranim nesrećama uz realistički prikaz povreda, stanja i oboljenja pokazali stečeno znanje i vještine iz prve pomoći.

Učestvovalo je oko 200 volontera i profesionalaca te više od 50 takmičara među kojim devet ekipa i to 5 ekipa prve pomoći u kategoriji omladine i 4 ekipe prve pomoći u kategoriji podmlatka.

U obje kategorije prvo mjesto odnijeli su timovi iz Orašja. Naime, u kategoriji podmlatka prvo mjesto, zauzela je ekipa je OŠ „fra Ilije Starčevića“, a u kategorija omladine Tim mladih Crvenog križa općine Orašje „Tutti Fratelli“.

Drugo mjesto u obje kategorije zauzele su ekipe iz Živinica, dok su treće mjesto zauzele ekipe iz Kiseljaka.

Ekipe koje su zauzele prva tri mjesta, u obje kategorije, učestvovat će na Državnom takmičenju iz pružanja prve pomoći.

  • Svim učesnicima želimo čestitati na predstavljenom znanju u pružanju prve pomoći što je rezultat edukacija koje organizacije Crvenog križa sprovode te se nadamo da će i današnji učesnici stečena znanja i iskustva prenositi na mlađe generacije u svojim sredinama – poručio je generalni sekretar Crvenog križa Federacije BiH Namik Hodžić.

Inače, podmladak i omladina Crvenog križa Federacije BiH čine najbrojnije članove Crvenog križa, koji šire humane vrijednosti i učestvuju u realizaciji brojnih humanitarnih, zdravstvenih edukativnih i socijalnih aktivnosti.

IZVORzdraviportal.ba
Prethodni članakTers social talks – Mobing na radnom mjestu
Naredni članakOdržan Prvi B2B trail na Trebeviću