Naslovnica Biznis kutak Održan prvi Scale Up pitch u Bosni i Hercegovini – Welcome to...

Održan prvi Scale Up pitch u Bosni i Hercegovini – Welcome to the future

Jedinstven, inovativan i zabavan održan je 7. decembra 2022.g. u Sarajevu koji je organizirala Investicijska fondacija Impakt. Događaj je slavio poduzetništvo i imao je za cilj pokazati da Bosna i Hercegovina ima budućnost – jer je poduzetništvo budućnost!

Na događaju su se predstavili poslovni poduhvati koji su podržani kroz IMPAKT inkubator poslovnih ideja i koji su u predhodnoj godini ostvarili sjajne rezultate, a sinoć su komisiji predstavili svoje ideje za unaprjeđenje i proširenje poslovanja. Njih 10 – Lana Pencl, Vanja Manojlović, Sabina Mehmedinović, Edin Delić, Slobodan Gutović, Stefan Alesić, Edin Grabovica, Maida Imširović, Sandra Senić i Ena Begičević Čeliković su sjajnim prezentacijama oduševili publiku i komisiju, a dodatni zabavni karakter događaju dao je i Enis Bešlagić.

Budućnost svake države pa i Bosne i Hercegovine čine mala i srednja preduzeća, a Investicijska fondacija Impakt je na događaju “Welcome to the Future”,  pokazala da Bosna i Hercegovina ima sjajne, uspješne, perspektivne i inovativne biznise.

Investicijska fondacija Impakt je u svom radu iznimno posvećena je Ciljevima održivog razvoja i s tim u vezi dodjeljena su i posebna priznanja – SDG šampioni-  Aneli Lonić, Lani Pencl i Edi Džebiću koji su pored poteškoća koje im je život servirao našli svoje mjesto u poduzetništvu. “Ciljevi održivog  razvoja su život – poboljšanje kvaliteta života svakog pojedinca koji živi u naštoj državi Onovni princip Agende 2030 upravo jeste “Niko ne smije biti isključen” i ovo je sjajan primjer toga”, rekla je Ankica Todorović, Grad Bijeljina.

Komisija koju su činili Senajid Đozo, Investicijska fondacija Impakt, Milan Dacić, Nestle Adria, Enisa Brka, BhTelecom i Amna Džambić Branković, Via Media bodovali su prezentirane ideje i donijeli odluku da prvo plasirani bude Edin Dedić, drugoplasirana Lana Pencl, a trećeplasirana Ena Begičević Čeliković.

“Danas smo položili ispit zrelosti kao društvo koje cijeni privatnu inicijativu. Potrebno je zajedničko djelovanje i sinergija i javnog i privatnog sektora i medija kako bismo promijenili način razmišljanja i djelovanja i kako bismo prokrčili put porukama koje smo na Welcome to the Future čuli, a to je da je u poduzetništvu zaista budućnost ove zemlje” rekao je Senajid Đozo, izvršni direktor Investicijske fondacije Impakt.

Prethodni članakProglašeni dobitnici priznanja „Ravnopravno – različiti“ za liderke i lidere sa invaliditetom u Bosni i Hercegovini
Naredni članakNestlé potiče roditelje i djecu da provedu vrijeme zajedno i sudjeluju u Zdravo! Kuhamo izazovu