Naslovnica Zdrav život Održan Masterclass Merz Aesthetics iz tehnika podmlađivanja u Sarajevu

Održan Masterclass Merz Aesthetics iz tehnika podmlađivanja u Sarajevu

U subotu, 20.02.2021. godine u Sarajevu u prostorijama klinike za estetsku hirurgiju “Naša mala klinika”, u organizaciji Medis International održana je masterclass radionica pod nazivom “Tehnike podmlađivanja sa Merz Aesthetics preparatima” za deset doktora iz Bosne i Hercegovine.

Ovaj jedinstveni događaj na kojem je nekoliko najboljih ljekara iz Bosne i Hercegovine imalo priliku učiti i usavršavati tehnike rada iz oblasti estetske medicine i anti-aginga vodila je svjetski priznata stručnjakinja, spec. dermatologije dr. Sonja Sattler iz Njemačke.

Sonja Sattler, od 2004. godine obnaša funkciju izvršne direktorica Međunarodnog društva za dermatološku hirurgiju (International Society for Dermatologic Surgery (ISDS)) i organizovala je brojne konferencije za usavršavanje dermatologa i plastičnih hirurga. Sattler je također međunarodna trenerica kompanije Merz Aesthetics iz Njemačke koja na tržištu ima prestižne brendove poput kolagenskih stimulirajućih fillera Radiesse i hijaluronskih Belotero fillera.

Merz Aesthetics je globalna kompanija čija široka lepeza uređaja i proizvoda za njegu pomaže zdravstvenim radnicima da ulijevaju povjerenje kroz estetsku medicinu, a dr. Sonja Sattler, masterclass je fokusirala na demonstraciji novih tehnika rada sa hijaluronskim filerima Belotero i kolagen stimulirajućim filerima Radiesse. Nove tehnike demonstrirane su na 10 modela, te je svaki od doktora polaznika masterclassa imao priliku da isproba filere i demonstrira usvojeno znanje na modelima.

Filozofija iza svakog treninga dr. Sattler je da želi da bude dugoročni partner sa pacijentima, da se fokusira na dugoročni rezultat tretmana i individualni pristup svakom pacijentu, sa fokusom na što prirodniji izgled.

Savršene rezultate nakon tretmana pokazali su izvrsni proizvodi, hijaluronski fileri Belotero i kolagen stimulirajući fileri Radiesse. Belotero fileri pomažu smanjenju izgleda bora i nabora na koži lica uz pomoć hijaluronske kiseline. Ova linija filera namijenjena je upotrebi kako na tankim linijama, tako i na ozbiljnim naborima. Radiesse je dermalni filer na bazi kolagena, namijenjen popunjavanju bora, volumenizaciji, konturisanju lica i podmlađivanju šaka sa dugoročnijim rezultatima. Naime, Radiesse ubrizgavanjem obavlja posao popunjavanja željenog volumena. Kako vrijeme prolazi, CaHA (kalcijum hidroksiapatit) stimulira prirodni kolagen pacijenta, omogućavajući koži da proizvodi više svog punila.

Jako sam uzbuđena jer sam prvi put u Sarajevu, pogotovo zbog trenutnih okolnosti sa putovanjima usred pandemije koronavirusa. Smatram da je jako važno održavati ovakve edukacije i masterclassove, jer možemo prenositi znanje i iskustvo, te način kako se pravilo izvode ovakve tehnike podmlađivanja. Fokus masterclassa su nam naravno izvrsni proizvodi Merz Aestheticsa, hijaluronski filer Belotero i kolagen stimulirajući filer Radiesse, koji su kao svojevrsna inovacija potpuno proširili mogućnosti u ovom domenu rada.“ izjavila je dr. Sonja Sattler.

Posljednjih nekoliko godina, zabilježen je značajan rast i razvoj procedura anti-aginga i estetske medicine, kako u svijetu tako i na teritoriji Bosne i Hercegovine. Nataša Špehar, regionalna direktorica sektora estetike u kompaniji Medisu još je dodala: “Upravo ovakve radionice u organizaciji Medis International omogućavaju domaćim doktorima iz oblasti estetske medicine da idu u korak sa svjetskim trendovima. Pandemija Coronavirusa predstavlja nam veliki izazov u organizaciji radionica, ali nastojat ćemo da liječnici iz BiH prate trendove i u 2021. godini putem manjih i individualiziranih radionica kao što je ova, a ne samo putem online platformi. Veselimo se proljeću i novim internacionalnim suradnjama.“

Prethodni članakVodopad Blihe i (ne)otkriveno prokletstvo ljepote
Naredni članak“Nebesko platno” – nova pjesma Crvene jabuke