Naslovnica Preporučujemo ODRŽAN 4. VALTER TRAIL-DAS IST VALTER

ODRŽAN 4. VALTER TRAIL-DAS IST VALTER

U subotu, 04. marta je održan 4. Valter Trail – Das ist Valter u organizaciji Planinarskog društva Skakavac.

Na ovoj atraktivnoj i izazovnoj trci trkači su pokazali hrabrost i fizičku spremnost. Staza trke je bila dužine 14.9 kilometara sa 650m uspona, a učesnici su morali savladati duboki snijeg, strme uzbrdice i nabujali potok. Inače, ova staza nas podsjeća na tekovine narodno-oslobodilačke borbe jer se kreće dijelom rute kojom je prolazio slavni Igmanski marš 1942. godine.

U muškoj konkurenciji prvo mjesto je osvojio Džemal Jašarević (1:16:20), drugi je Nedim Efendić (1:30:27), a treći Sanel Uzunović (1:33:36).

U ženskoj konkurenciji prva je Sara Skomorac (2:06:48), druga Hedija Toljević (2:22:20), a treća Maida Krzović (2:32:04).

Proglašenje pobjednika je održano na lokaciji odakle je startala trka, a to je Planinarski dom Motka, nakon čega je uslijedilo druženje za sve prisutne.

Sekretar PD Skakavac, Dragan Žabić navodi: “Zadovoljni smo odzivom na trku, s obzirom na izuzetno nepovoljne vremenske uslove. Oni koji su učestvovali na trci su prvenstveno pobijedili sebe, i pokazali da im ni snijeg, ni blato, ni hladnoća ne mogu stati na put.“

Organizatori navode da su značajnu podršku u organizaciji trke pružile društveno odgovorne kompanije: Coca cola, Mak Zara, Vispak, Perutnina Ptuj BH, Klas, Sprind i Bingo, a od izuzetnog značaja je bila pomoć i podrška ATV Kluba Motka, Gorske službe spašavanja Vogošća i Planinarskog društva „Planinar“ iz Vogošće.

Prethodni članakRed Bull Homerun: takmičari i gledaoci uživali na Jahorini
Naredni članak9. FMCG RETAIL Summit Sarajevo 14. marta u Sarajevu