Naslovnica Biznis kutak Objavljen poziv za učešće na EXPO 2020

Objavljen poziv za učešće na EXPO 2020

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo je raspisalo Javni poziv za prijave na Expo Dubai 2020

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo objavilo je danas Poziv za iskazivanje interesa i prijavu privrednih subjekata za paket podrške za učešće na Svjetskoj izložbi EXPO 2020 Dubai.
Pozivamo sve privredne subjekte koji ispunjavaju kriterije prijave za učešće da se prijave i predstave svoje poslovanje u sklopu EXPO 2020 Dubai biznis programa.
Odabrani poslovni subjekti dobit će paket podrške za učešće koji je detaljno objašnjen u tekstu ovog Poziva, a između ostalog podrazumijeva avio kartu, vizu i putničko osiguranje za jednu osobu, pet noćenja u hotelu, prevodioca, vodiča i mnoge druge administrativno – tehničke usluge.
Prijava na ovaj Poziv moguća je isključivo putem online aplikacije u prvoj fazi, dok će izbor privrednih subjekata, odnosno pregled online prijava, obradu i kontrolu podataka, te ocjenu o ispunjavanju uslova raditi Komisija imenovana rješenjem Ministarstva privrede Kantona Sarajevo.

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo će u I FAZI IZBORA objaviti Listu privrednih subjekata koji su online aplicirali putem web aplikacije s ukupno ostvarenim bodovima, dok će u II FAZI IZBORA pozvati privredne subjekate s Liste privrednih subjekata da dostave potrebnu dokumentaciju koja se traži ovim Pozivom u roku u kojem odredi Ministarstvo u svom Obavještenju upućenom za dostavu propisane dokumantacije.

Privredni subjekti koji ne budu izabrani kroz ovaj Poziv, mogu o svom trošku učestvovati na Svjetskoj izložbi EXPO 2020 Dubai. Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo putem organizatora Svjetske izložbe EXPO 2020 Dubai snosit će troškove zakupa prostora paviljona Bosne i Hercegovine i za privredne subjekte koji ne prođu Poziv, te će ga shodno tome moći koristiti za sastanke prema raspoloživim terminima.
Osim toga, privredni subjekti koji o svom trošku budu na ovom sajmu od organizatora EXPO Dubai 2020 LLC-SO na paviljonu BiH imat će podršku koja podrazumijeva salu za održavanje B2B sastanaka prema raspoloživim terminima, opremu u sali, led ekran za prezentaciju, računar, internet, printer, IT podršku, te administratvnu podršku za procedure i prijave B2B aplikaciji.
Rok za online popunjavanje web aplikacije je sedam dana od dana objave ovog Poziva, odnosno do 28.11.2021. godine do 23:59 sati.
Poziv je objavljen i na web stranici www.expo2020bih.ba.
Za sve informacije vezane za ovaj Poziv zainteresovani se mogu javiti na e-mail [email protected] ili pozvati na kontakt telefon 033/562-117.

Prethodni članakAda Vuk: KO SAM JA KADA VIŠE NISAM ‘JA’ KOJE ZNAM?
Naredni članakLejla Motoruga: Prosjak