Naslovnica Biznis kutak Objavljen Poziv za podršku lokalnim partnerstvima za zapošljavanje

Objavljen Poziv za podršku lokalnim partnerstvima za zapošljavanje

Pozivaju se lokalna partnerstva za zapošljavanje da dostave puni projektni prijedlog za dodjelu bespovratnih sredstava podrške u cilju povećanja formalnog zapošljavanja na lokalnom nivou.

Pozivaju se lokalna partnerstva za zapošljavanje da dostave puni projektni prijedlog za dodjelu bespovratnih sredstava podrške u cilju povećanja formalnog zapošljavanja na lokalnom nivou.

Poziv za dostavljanje prijedloga sačinjen je u okviru projekta „Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II“ (LEP II) koji finansira Evropska unija (EU) a realizuje Međunarodna organizacija rada (MOR) u Bosni i Hercegovini (BiH). Poziv upućuje MOR koji sprovodi program podrške, vrši ugovaranje i nadgleda proces korištenja dodijeljenih finansijskih sredstava.

LEP II projekat je usmjeren ka poboljšanju socio-ekonomske situacije i životnih uvjeta u BiH. Realizacijom projekta, MOR očekuje da će doprinijeti povećanju udjela lokalnih zajednica sa djelotvornim partnerskim mehanizmom koji doprinose formalnom zapošljavanju.

Cilj poziva je da osigura kreiranje i sprovedbu programa aktivacije i integracije nezaposlenih osoba u lokalna tržišta rada od strane lokalnih partnerstava za zapošljavanje, u zajednicama gdje ova partnerstva nisu do sada uspostavljena.

Ukupan indikativni iznos podrške koji je na raspolaganju u okviru ovog poziva je 1.07 miliona USD i raspodijeliti će se na minimalno 6 lokalnih partnerstava za zapošljavanje. Iznosi grant sredstava se kreću od 150.000 USD minimalno do 180.000 USD maksimalno, s napomenom da podnosioci projekata moraju osigurati sufinansiranje iz vlastitih sredstava u iznosu od najmanje 10% ukupne vrijednosti projekta.

Poziv je namijenjen svim akterima na tržištu rada koji namjeravaju formirati partnerstva u cilju povećanja prilika za formalno zapošljavanje na lokalnom nivou kao i onim koji su članovi već postojećih partnerstava za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini.

Poziv, kao i sva popratna dokumentacija se nalaze na linku u nastavku: www.partnerstva.ba

Prethodni članakSARAJEVO LOADING FESTIVAL: 30 najvećih regionalnih influensera u Sarajevu
Naredni članakImaš ideju kako na inovativan način riješiti određeni problem? – Prijavi se na YIA2023!