Naslovnica Biznis kutak Novi Ugovor BBI banke i Ministarstva privrede SBK za produktivnije poslovanje i...

Novi Ugovor BBI banke i Ministarstva privrede SBK za produktivnije poslovanje i rast privrednih aktivnosti

Finansiranja u BBI banci za privrednike i obrtnike sa fiksnom profitnom maržom od 0,62%

Privrednici i obrtnici sa područja Srednjobosanskog kantona u narednom periodu u BBI banci mogu ugovoriti povoljna finansijska sredstva, sa fiksnom profitnom maržom od 0,62% i sa rokom otplate do 60 mjeseci.

Ministarstvo privrede SBK i Bosna Bank International (BBI) d.d. Sarajevo potpisali su Ugovor za subvencioniranje dijela profitne marže za privredna društva i obrtnike sa područja Srednjobosanskog kantona.

BBI banka je u ovu svrhu osigurala sredstva iz vlastitih izvora u vrijednosti do 8,25 miliona KM, dok je Ministarstvo za sufinansiranje dijela profitne marže izdvojilo 200.000,00 KM.

Cilj ovog Ugovora je obezbijediti finansiranja privrednim društvima i obrtnicima za stalna i obrtna sredstva, produktivnije poslovanje i rast privrednih aktivnosti, kako bi se omogućilo pokretanje nove i održavanje postojeće proizvodnje, pružanje usluga, veća iskorištenost kapaciteta, održavanje postojećh radnih mjesta i novo zapošljavanje.

Ugovaranje finansiranja linije Srednjobosanskog kantona, za obrtnike je do maksimalnog iznosa 50.000 KM, dok se za privredna društva, u zavisnosti od broja zaposlenih, iznos finansiranja kreće od 100.000 do 500.000 KM, sa minimalnim rokom otplate do 12 mjeseci i maksimalnim rokom otplate do 60 mjeseci, uključujući i grace-period do najviše 6 mjeseci.

Pravo na subvenciju moći će ostvariti privredna društva i obrtnici koji nemaju neizmirenih poreskih obaveza, te koji su sredstva utrošli namjenski.

Javni poziv privrednicima za dodjelu podsticajnih sredstava finansiranja možete pogledati ovdje odnosno putem web stranice www.bbi.ba, u BBI podružnicama: Bugojno, Travnik i Gornji Vakuf  ili putem emaila: [email protected]
Prethodni članakDr.Vladimir Đurić: Liječenje gojaznosti ili stop našem nasilju nad nama
Naredni članakDruženje s djecom u reciklažnom dvorištu povodom Svjetskog dana zaštite okoliša