Naslovnica Stroga pozitiva Nova kampanja udruženja Pomozi.ba: NAJBOLJI OBROK U MJESECU

Nova kampanja udruženja Pomozi.ba: NAJBOLJI OBROK U MJESECU

„NAJBOLJI OBROK U MJESECU“ je nova kampanja udruženja Pomozi.ba u koju se i vi možete uključiti

Zbog rastuće potrebe, a sa ciljem omogućavanja brzog humanitarnog djelovanja za životno i egzistencijalno ugrožene sugrađane i sugrađanke, Udruženje je pokrenulo trajnu humanitarnu kampanju „Najbolji obrok u mjesecu“. Kampanja je nastala iz potrebe da se omogući kontinuirano solidarisanje i pomaganje za više od 200 građana mjesečno, koji ovakvu vrstu pomoći traže od Pomozi.ba, a za koje, iz objektivnih razloga, nije moguće kreirati individualne apele za prikupljanje sredstava i kampanje.

Elvir Karalić

Na konferenciji za medije na kojoj je predstavljena kampanja obratio se Elvir Karalić, predsjednik ovog udruženja koji je naglasio da je cilj kampanje „omogućiti što više liječenja, lijekova i terapija, koje su spasonosne za naše sugrađane, a koje su uglavnom, finansijski ili tehnički nedostupne u našoj zemlji.“ Karalić je dodao i to da je „u 2020.godini, udruženje Pomozi.ba prikupilo je 1,85 miliona KM i  usmjerilo ka liječenju djece i odraslih, koje sami ne bi mogli finansirati. Kada bismo mogli, ispričali bismo vam hiljadu priča, pokazali hiljade fotografija djece i odraslih s čijim zdravstvenim problemima svakodnevno liježemo u krevet i jutrom se budimo. Brojevi ne mogu dočarati važnost svakog pojedinog poduhvata koji je našim sugrađanima pomogao vratiti zdravlje i dao šansu da žive normalan život.“

“Najbolji obrok u mjesecu” funkcioniše na način da kroz odziv uprava kompanija, institucija i drugih pravnih lica, kao i pojedinaca, svaki zaposlenik koji želi – kreira računovodstvu trajni nalog za doniranje jednog toplog obroka mjesečno za liječenja Pomozi.ba. Iznos od 8 KM nikoga neće oštetiti, ali nekome može spasiti život. Upravo taj obrok  je „najbolji obrok u mjesecu“.

Promotivni video kampanje “Najbolji obrok u mjesecu”

Želimo odgovoriti na sve molbe, a to možemo jedino uz vašu pomoć, jer ih je sve više. Smatramo da svi zaslužuju podršku. Pozivamo vas da preuzimanjem obrasca za trajni nalog ili popunjavanjem vlastitog, odlučite da jednom mjesečno vaš „preskočeni obrok“ spasi nekome život. Naši zaposlenici su već počeli popunjavanje naloge, a uskoro ćemo pokrenuti i izazov na društvenim mrežama, za druge kompanije.

U trajnom nalogu, potrebno je upisati slijedeće podatke:

Primalac: POMOZI.BA

Adresa: Dr. Fetaha Bećirbegovića br 8

Svrha uplate: Najbolji obrok u mjesecu

Račun broj:  338-730-22202506-52 (Unicredit bank BiH)

Iznos: 8 KM (minimalni iznos, moguće je donirati i više)

Zajedno možemo omogućiti više liječenja i što više sretnih priča!

POMOZI.BA će mjesečno objavljivati izvještaje o prikupljenim sredstvima i načinu utroška sredstava, a sve informacije o tome kako možete da se uključite pružit će vam Adela Čomić, koordinatorica projekta, koju možete kontaktirati putem e-maila: [email protected] ili telefona 061 051 235.

Prethodni članakGastro festival “Ćevap fest” otvara skijašku sezonu na Jahorini
Naredni članakSedmi festival bajke za djecu i odrasle