Naslovnica Stroga pozitiva Nastavlja se Coca-Colin program osnaživanja mladih

Nastavlja se Coca-Colin program osnaživanja mladih

Coca-Cola HBC B-H Sarajevo nakon ljetne pauze nastavlja sa realizacijom projekta Coca-Colina podrška mladima.

Ovo je najveći i najpoznatiji Coca-Colin program osnaživanja mladih, kroz koji je u prethodne četiri godine prošlo više od 2500 mladih iz cijele Bosne i Hercegovine. Program je ove godine u potpunosti prilagođen online formatu – webinari i Q&A sesije se realizuju putem Zoom platforme u okvirnom trajanju od 60 minuta.

Raspored webinara za septembar je sljedeći:

8. septembra u 11 sati: Fact checking, medijska i naučna pismenost; Jelena Kalinić (Quantum of Science/vakcine.ba /Voice of America/Oslobođenje)

14. septembra u 17 sati: Mentalno zdravlje kao temelj za razvoj, napredak i prevazilaženje izazova; prof. dr. Ivana Zečević (vanredna profesorica na studijskom programu psihologija Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci, psihoterapeut)

22. septembra u 19 sati: Finansijska pismenost – dr. Miloš Grujić (PREF, EPF, finansijski stručnjak)

30. septembra u 13 sati: Skok u digitalno tržište rada – Nermin Zejnilović (grafički dizajner, preduzetnik i frilenser, predavač iz oblasti moderne misli i lateralnog mišljenja)

Prijave za učešće su obavezne, a prijavni obrazac nalazi se na ovom linku

Iako primarno namijenjene mladima 18 – 30 godina, na radionicama mogu učestvovati svi, sa napomenom da mlađi od 18 mogu pratiti program uz prethodnu pismenu saglasnost roditelja. Program mogu pratiti i stariji od 30 godina ukoliko spadaju u ranjive kategorije nezaposlenih ili na drugi način osjetljivih grupa (nacionalne manjine, osobe sa poteškoćama ili invaliditetom, ljudi koji su ostali bez posla zbog pandemije…).

Prethodni članakUspješno završen dvoetapni Ultra trail #RavopravnoRazličiti
Naredni članakEdukacija o biljnom mlijeku u Bioni