Naslovnica Preporučujemo Narodno pozorište Sarajevo gostovalo u Osijeku

Narodno pozorište Sarajevo gostovalo u Osijeku

Dramska predstava  „O medvjedima i ljudima“ nastala u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo, koju je režirao Saša Anočić, je u subotu navečer izvedena na sceni Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku.

Gostovanje dramske predstave „O medvjedima i ljudima“ pokazatelj je kako će i 2022. godina biti godina u kojoj Narodno pozorište Sarajevo nastavlja u ispunjavanju svog cilja da regionalizira svoje djelovanje i intezivira, kako autorsku, tako i umjetničku saradnju sa pozorišnim kućama u zemljama regije.

Dramska predstava „O medvjedima i ljudima“  je predstava za koju dramaturgiju potpisuje Džejna Hodžić, scenograf je Josip Lovrenović, a kostimografkinja Lejla Hodžić.

U predstavi igraju: Mediha Musliović, Aleksandar Seksan, Isa Seksan, Minka Muftić, Milan Pavlović, Nerman Mahmutović, Sanela Pepeljak, Aldin Omerović, Merima Lepić Redžepović i Vedran Đekić. Muzičari u predstavi su Adnan Cico i Mirza Balić.

„ O medvjedima i ljudima je predstava o prijateljstvu, ljubavi i odnosu prema našima najbližima. Svi likovi su kroz život stekli neko „oštećenje“. To „oštećenje“ ih u pojedinim situacijama nagoni da se ponašaju poput medvjeda. Ali to ne znači da se radi o lošim ljudima. Niti da se ti parovi, ustvari, ne vole. Oni samo postaju „medvjedi“ – pri tome se misli da postaju grubi i teški svojim bližnjima. A znamo da medvjedi negdje, duboko ispod krzna, skrivaju i svoje dobro srce… Inače, ne bi svako dijete jednog medu imalo.“ – svojevremeno je rekao reditelj Anočić.

Prethodni članakŠta možda pogrešno mislite o HPV infekcijama?
Naredni članakAzra Kafedžić: Istina o laži