Naslovnica Travel & Gastro Nakon osam i po godina pauze: Od 1. jula talgo vozom do...

Nakon osam i po godina pauze: Od 1. jula talgo vozom do Jadranskog mora

Djeca starosne dobi od 4 – 12 godina, slijepa lica i njihovi pratioci, kao i grupe veće od 30 putnika imaju povlasticu 50 posto. Djeca do 4 godine starosti ostvaruju pravo na besplatnu vožnju

U Zagrebu je danas održan sastanak generalnog direktora Željeznica FBiH Enisa Džafića i Predsjednika uprave “HŽ putnički prevoz” Željka Ukića na kojem je postignut sporazum o uvođenju sezonskog voza na relaciji Sarajevo-Ploče.

Voz će saobraćati petkom, subotom i nedjeljom od 1. jula 2022. do 11. septembra 2022. godine.

Iz Željeznica FBiH dodaju da će o tačnom redu vožnje i cijenama karata javnost biti blagovremeno obavještena. Promotivna vožnja najavljena je za 1. juli.

– Postigli smo dogovor sa Hrvatskim željeznicama i ponovo, nakon osam i po godina, uvodimo liniju Sarajevo – Ploče – Sarajevo. Željeznice FBiH su kičma razvoja bh. privrede, i pored rekorda koje bilježimo u teretnom saobraćaju, od izuzetne je važnosti održavanje postojećih i vraćanje novih linija u domaćem i međunarodnom putničkom saobraćaju. Ranije smo uvođenjem kombinovanog prijevoza uspijevali u ljetnoj sezoni omogućiti odlazak na Jadransko more. Direktnom linijom do Ploča podižemo nivo kvaliteta usluge, jer naši putnici će moći po prvi put uživati u putovanju u modernim i udobnim Talgo vagonima do krajnjeg odredišta. Zahvalio bih se svim našim željezničarima koji ulažu znanje i maksimalne napore da Željeznice FBiH budu iz dana u dan bolje. Zahvaljujem se i kolegama iz Hrvatskih željeznica sa kojima smo uspjeli postići sporazum, na korist i radost svih putnika, kako iz Bosne i Hercegovine tako i Hrvatske, ali i na radost mnogobrojnih turista iz cijelog svijeta – kazao je generalni direktor Željeznica FBiH.

ŽFBiH nude putnicima niz drugih komercijalnih povlastica za određene kategorije putnika. Povlastica od 30 posto odobrava se kod putovanja u grupi od najmanje šest odraslih putnika.

Istu povlasticu uživaju i studenti, penzioneri, osobe starije od 60 godina života, novinari i ratni vojni invalidi.

Djeca starosne dobi od 4 – 12 godina, slijepa lica i njihovi pratioci, kao i grupe veće od 30 putnika imaju povlasticu 50 posto. Djeca do 4 godine starosti ostvaruju pravo na besplatnu vožnju.

– Željeznice FBiH osluškuju puls javnosti i nastoje svojim putnicima pružiti što kvalitetniju uslugu, uz zagarantovan komfor, sigurnost i pouzdanost – saopćeno je iz Željeznica FBiH.

IZVORdepo.ba
Prethodni članakPogledajte video SOS Dječijih sela u BiH i saznajte kako lako postati Kum
Naredni članakGodišnji koncert hora “Superar” uz gostovanje hora Bečkih dječaka