Naslovnica Biznis kutak Najava BBI Banke za 13. „Sarajevo Business Forum“ diplomatskom koru u BiH

Najava BBI Banke za 13. „Sarajevo Business Forum“ diplomatskom koru u BiH

„Sarajevo Business Forum“ - centralno mjesto međunarodnog poslovnog povezivanja

Predstavnici Bosna Bank International d.d. Sarajevo, glavnog organizatora „Sarajevo Business Foruma“, danas su u prostorijama Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine održali uvodni informativni briefing za diplomate i predstavnike ambasada akreditiranih u Bosni i Hercegovini. Briefing predstavlja dio pripremnih, sveobuhvatnih organizacijskih aktivnosti BBI Banke za predstojeću 13. međunarodnu investicijsku konferenciju “Sarajevo Business Forum 2024”, koja će se ove godine održati od 21. do 23. maja u glavnom gradu naše države.

Tokom prezentacije, koja je bila fokusirana na ovogodišnje izdanje “Sarajevo Business Foruma”, prisutni su imali priliku upoznati se s ključnim temama koje će biti u fokusu za vrijeme trajanja višednevne konferencije.

“Kroz 13 godina svog postojanja ‘Sarajevo Business Forum’ je postao poznat kao jedan od vodećih poslovnih događaja u regiji jugoistočne Evrope. Za ovogodišnje izdanje planirani su brojni paneli od kojih posebno ističemo modalitete uspješne saradnje kao i načine poticanja i privlačenja poslovnih investicija s ciljem bržeg ekonomskog razvoja. Razgovarat će se i o modelima javno-privatnog partnerstva i ulaganja u ključna infrastrukturna područja, ali i o boljoj regionalnoj saradnji s ciljem stvaranja prosperitetnije budućnosti”, istakla je Amra Babić, direktorica Marketinga i komunikacija BBI Banke, te dodala da se ove godine očekuje prisustvo više od 1.500 učesnika, predstavnika vlada, ministarstava, investitora i članova poslovnih zajednica.

O važnosti ove poslovne konferencije za Bosnu i Hercegovinu u ime Ministarstva vanjskih poslova govorio je šef odsjeka za ekonomsku diplomatiju Tarik Bukvić, koji je kazao da je od svog nastanka 2010. godine „Sarajevo Business Forum“ postao jedan od najvećih poslovnih događaja u regiji jugoistočne Evrope značajno doprinoseći oblikovanju Bosne i Hercegovine kao destinacije za investicije i poticanje ekonomskog razvoja.

Više informacija o 13. „Sarajevo Business Forumu“ dostupno je na službenoj web stranici www.sarajevobusinessforum.com.

Prethodni članakRadionica slobodnog intuitivnog pokreta 24.02. u Sarajevu
Naredni članakProjektom “Odvažne i hrabre, to ste vi!” Bingo nastavlja podršku ženskom poduzetništvu