Naslovnica Stroga pozitiva Nada i Sandi Crljić iz Zavidovića: od hobija do samozaposlenja

Nada i Sandi Crljić iz Zavidovića: od hobija do samozaposlenja

Nada i Sandi Crljić iz Zavidovića su bračni par bez stalnog zaposlenja. Povremeni poslovi koje su imali nisu donijeli egistencijalnu sigurnost, a pandemija je stvorila dodatni problem s obzirom da je Sandi muzičar.

Njihovo svjetlo na kraju tunela, kako kažu, donio je hobi u kojem tek uzimaju pravi zamah. Sve je počelo kao vid zabave i relaksacije. Danas iz svoje stolarske radionice skoro da ne izlaze, priča Nada Crljić.

-Izrađujemo od drveta razne predmete koje onda oslikavamo dekupaž tehnikom. Najbolje se pradaju tacne, podmetači za čaše.  

Nada Crljić je registrirala obrt uz pomoć sredstava koje je dobila na ime poziva federalnog zavoda za zapošljavanje.

Sredstva koja su bezbjeđena su, kaže Nada, dovoljna s obzirom da su početne materijale i mašine veći mali. Dosta truda i rada posvete svakom proizvodu a to kupci itetako prepoznaju.

Iz radionice Nade i Sandija Crlić iz Zavidovića izlaze i manji komadi namještaja, poput polica, komoda, stalaka za vino. Stil je pomalo retro, a karakteristika je svakako unikatnost. Poseban pečat na proizvodima ima i dekupaž.

Stolarska, ali na neki način i umjetnička radionica Nade i Sandija Crljić iz Zavidovića, primjer je uspjeha koji se rađa iz ljubavi, rada ali i prave podrške.

IZVORArminka Memišević
Prethodni članakNETWORKING KONFERENCIJA – Lokalni ekonomski razvoj BiH
Naredni članakPomozi.ba uz Centar COLIBRI