Naslovnica Preporučujemo Na domaćem tržištu smo pronašli uređaje koji dom čine čišćim i ugodnijim...

Na domaćem tržištu smo pronašli uređaje koji dom čine čišćim i ugodnijim mjestom za cijelu obitelj

Ovlaživači i pročišćivači zraka

S obzirom na vanjske vremenske (ne)prilike, više vremena provodimo u našim domovima, što je upravo i razlog zašto sada posvećujemo i više pažnje uređenju našeg životnog prostora. Uz zimski period vežemo toplinu i harmoniju doma te druženja uz ukusne domaće kolačiće i topao napitak.

Blagdanski period oboji ga u vesele boje, a svjetlost lampica čini ga toliko cozy da u svom toplom brlogu želimo ostati baš cijeli dan! No, ostanak u zatvorenom prostoru, grijanje i suhi zrak mogu ostaviti traga na naše zdravlje, kožu i kosu, a više nego ikada ranije pazimo i da uz pomno odabrane uređaje pročistimo i ovlažimo zrak u našem domu.

OVLAŽIVAČ ZRAKA – ESTETSKI PRIMAMLJIV I KORISTAN UREĐAJ KOJI DOPRINOSI ZDRAVLJU CIJELE OBITELJI

Ovih dana sve više grijemo domove zbog niskih vanjskih temperatura, zbog čega trebamo obratiti pozornost na ovlaživanje zraka. Relativna vlažnost zraka trebala bi biti između 40 i 60 posto. Glavna uloga ovlaživača zraka jeste sprječavati suhoću zraka, što može utjecati na iritaciju kože, nosa, grla i usana.
Kako biste ovlažili zrak u domovima, birajte uređaje poput Philips ovlaživača zraka koji vlaže zrak prirodno i sigurno – bez iona, ozona i štetnih kemikalija te ravnomjerno raspoređuju ovlaženi zrak. Pripomažu u infekcijama te su sigurni za djecu i životinje. Uz to, osiguravaju slobodu disanja i dobar san, smanjuje glavobolju i suho grlo te vraćaju zdrav izgled kože.

PROČIŠĆIVAČ ZRAKA KAO VAŽAN KORAK U BORBI S BAKTERIJAMA I VIRUSIMA U DOMU

U ovoj godini, više nego ikada ranije, uvidjeli smo važnost osobne higijene, ali i prostora u kojem boravimo. Izvor zaraze i bakterija krije se u madracima, tepisima, spužvama, ali i predmetima koje koristimo i dodirujemo rukama baš svaki dan. Samim time, trebamo dezinficirati pojedine predmete u domu, kao što su pametni uređaji koje koristimo, kvake, kako unutrašnje, tako i vanjske, ključeve, kao i radne površine.

Na umu trebamo imati i kvalitetu zraka u prostorijama. Zrak u zatvorenom prostoru je 10-30 puta zagađeniji od onoga vani zato što je sačinjen od zraka koji dolazi izvana i zagađenja koja nastaju u zatvorenom prostoru (duhanski dim, kuhanje…). Uz redovito provjetravanje prostora (u kraćim intervalima kroz dan), važnu ulogu će imati pročišćivači zraka poput Philipsovih pročišćivača zraka koji sadrže tehnologiju filtracije VitaShield i NanoCloud.

Unaprijeđena tehnologija VitaShield uklanja 99,97 % malenih čestica od 0,003 µm, uključujući čestice PM 2,5, viruse, bakterije, pelud, prašinu i perut kućnih ljubimaca te vam uvijek osigurava udisanje čistog zraka. Pročišćivač zraka opremljen je inteligentnim senzorima Philips DualScan koji mogu otkriti gotovo sva zagađenja u stvarnom vremenu, a zahvaljujući njihovom novom trodimenzionalnom sustavu za cirkulaciju zraka možete uživati u čistom zraku u prostoriji od 20 m2 za samo 6 minuta. Dodatan plus je i činjenica da uz ovaj uređaj, brzo i u stvarnom vremenu možete dobiti uvid u kvalitetu zraka u svom domu. Tri su mogućnosti prikaza; alergeni, plinovi li PM 2,5. Na zaslonu dobivate najnovije podatke o koncentraciji štetnih onečišćujućih tvari u stvarnom vremenu, što vam daje potpunu kontrolu i samopouzdanje da udišete zaista čist zrak što je za djecu i odrasle posebice korisno. Uz to, djeca odrastajući uz čišći zrak, smanjuju vjerojatnost da će razviti alergije u budućnosti.

Prethodni članakPotraga za srećom traje cijeli život
Naredni članak3 BITNE STVARI ZA MENADŽERE U COVID SITUACIJI