Naslovnica Preporučujemo MOVEMBER – U mjesecu podizanja svijesti o muškom zdravlju portal Savjetnici i...

MOVEMBER – U mjesecu podizanja svijesti o muškom zdravlju portal Savjetnici i Bandido vas daruju!

Savjetnici i Bandido vas daruju!

Kozmetički preparati, sa B A N D I D O formulom i notom elegancije i muškosti, proizvedeni od pažljivo biranih i najkvalitetnijih sastojaka za njegu Vaše kose i brade definitvo će unijeti svježinu u Vašu svakodnevnicu i Vaš izgled! 

Mjesec novembar se tradicionalno u svijetu, nizom sportsko-zabavnih, edukativnih i humanitarnih akcija, obilježava kao Movember – mjesec podizanja svjesnosti borbe protiv karcinoma prostate i testisa, te suicidalne depresije kod muškaraca. Uputno je, stoga, i na ovaj način dati doprinos globalnom pokretu čiji je cilj informiranje javnosti o prevenciji, dijagnostici i liječenju karcinoma prostate, te podizanju svijesti važnosti pregleda na vrijeme.

‘Movembar’ ili ‘studeni bez brijanja’ u svijetu se obilježava tako što muškarci odlučuju da tokom ovog mjeseca ne briju bradu ili puste samo brkove kako bi podigli svijest o porastu broja oboljelih od karcinoma. Akcija Movember nastaje maštovitom kombinacijom engleskih riječi November i moustache (brk) te podržava rano otkrivanje ove zloćudne bolesti. Inicijativa je pokrenuta 2003. u Australiji, kako bi se podigla svijest o ‘muškim’ oblicima raka – prostate i testisa.

Upravo iz ovog razloga Savjetnici su uz prepoznatljiv brend sa bradom i brkovima Bandido odlučilu simbolično obilježiti ovaj mjesec i darivati muške nekim od proizvoda za njegu muškraca, njihove kose, brade, brkova…

Super prilika da iznenadite svog izabranika, prijatelja, brata, sina ili sami sebe! Pravila darivanja su na postu na našoj Facebook stranici!

IZVORzdraviportal.ba
Prethodni članakMentalno zdravlje: Šta je psihoterapija?
Naredni članakKompanija GRAWE daje podršku sigurnom odrastanju djece