Naslovnica Stroga pozitiva Mostar: Poziv za prikupljanje projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih finansijskih sredstava

Mostar: Poziv za prikupljanje projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih finansijskih sredstava

Nevladina organizacija People In Need (PIN) kao nosilac projekta “Mostar – Prostori koji pokreću”, zajedno sa partnerskim organizacijama Everyday Peace Indicators, Omladinski Kulturni Centar Abrašević, Udruženje Agencija lokalne demokratije iz Mostara i Udruženje građana Nešto Više, u okviru navedenog projekta objavljuje

JAVNI POZIV

za prikupljanje projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih finansijskih sredstava namijenjenih poboljšanju funkcionalnosti i kvalitete javnih prostora u zatvorenom na području grada Mostara.

Pozivaju se sva zainteresovana, pravno i administrativno nezavisna tijela: registrovana udruženja građana Mostara, javne ustanove i nevladine organizacije, koja imaju težište djelovanja u oblasti kulture, sporta, socijalnog angažmana, neformalnog obrazovanja, zaštite okoliša, ekonomskog razvoja ili srodnih sfera djelovanja, da dostave prijedloge intervencija i/ili nabavki kojima bi se unaprijedila i poboljšala funkcionalnost i kvaliteta javnih prostora u objektima kojima upravljaju.

Prednost će se dati projektnim prijedlozima koji uzimaju u obzir prioritetne skupine građana ovog projekta, a to su: osobe sa invaliditetom, djecu, mlade, žene i osobe treće životne dobi. Projekat će podržati intervencije/nabavke u javnim prostorima u zatvorenom koji su u vlasništvu Grada Mostara. Javni prostori u zatvorenom koji su u privatnom vlasništvu će biti podržani samo ukoliko se radi o nabavci pokretne imovine. Detaljnije informacije možete vidjeti u smjernicama za Javni poziv na web stranici projekta https://prostorikojipokrecu.ba/.

Rok za predaju projektnih prijedloga: petak, 09. septembar 2022. godine

Vremenski okvir za implementaciju projekta: novembar 2022.godine – mart 2023.godine

IZVORprostorikojipokrecu.ba
Prethodni članakPočinje nova školska godina! Ovo su naši savjeti za vozače, roditelje i djecu
Naredni članakZa naše dane u mjesecu: besplatni higijenski ulošci za učenice srednjih škola u Kantonu Sarajevo