Naslovnica Biznis kutak ‘Moj eko dom’, novi kreditni proizvod Intesa Sanpaolo Banke

‘Moj eko dom’, novi kreditni proizvod Intesa Sanpaolo Banke

Intesa Sanpaolo Banka i Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), potpisali su ugovor za korištenje kreditne linije od 2 miliona eura, namijenjene za finansiranje projekata energetske efikasnosti.

Novi kreditni proizvod Banke ‘Moj eko dom‘ namijenjen je svim klijentima koji žele svoj dom učiniti energetski efikasnim i smanjiti utrošak energije. Sredstva odobrenog kredita se mogu koristiti za kupovinu energetski efikasnih materijala i opreme poput materijala za utopljavanje objekata, ugradnje novih prozora ili toplotnih pumpi.

“Intesa Sanpaolo Banka kroz svoje djelovanje u BiH aktivno učestvuje u podizanju svijesti društva kada je zaštita životne sredine u pitanju. S tim u vezi, kreirali smo novi proizvod  ‘Moj eko dom’ gdje će klijenti kroz povoljne kreditne uslove sa maksimalnim iznosom kredita do 50.000 EUR i maksimalnim rokom otplate do 20 godina, na brz i jednostavan način realizovati kredit i smanjiti svoje mjesečne izdatke. Poseban benefit ove kreditne linije je mogućnost povrata uloženih sredstava do 20%, nakon ugradnje opreme ili materijala“, rekla je Minja Filipović, v.d. Izvršnog direktora sektora poslova sa stanovništvom.

Kreditna linija za Intesa Sanpaolo Banku dio je Instrumenta za finansiranje zelene ekonomije na zapadnom Balkanu (GEFF), koji promovira poboljšanja energetske efikasnosti u stambenom sektoru, a sufinansiraju je Europska unija (EU) i Austrija, te bilateralni donatori Investicijskog okvira za zapadni Balkan (WBIF).

Više informacija o novoj kreditnoj liniji možete pogledati na web stranici ili u najbližoj poslovnici Banke.

IZVORpoduzetnica.ba
Prethodni članakNamir Mašić: Žao mi je…
Naredni članakEkopak ugostiteljskim objektima na Ilidži uručio posude za stakleni ambalažni otpad