Naslovnica Stroga pozitiva Modna revija #MadeinBiH – povezani kroz dobro

Modna revija #MadeinBiH – povezani kroz dobro

Pozivamo vas da pratite nesvakidašnji događaj #MadeInBiH Fashion Show, koji se organizuje u sklopu kampanje „Povezani kroz dobro“ i u saradnji sa modnim festivalom European Fashion Passport.

– u četvrtak 22. 9. 2022. godine u 20:00 sati
– uživo putem Facebook stranice Evropske unije u Bosni i Hercegovini

Na ovoj jedinstvenoj reviji bit će prezentirani proizvodi bosanskohercegovačkih kompanija iz modne i tekstilne industrije, koje su započele ili razvile svoje poslovanje uz podršku Evropske unije.

BiH brendovi koji će biti predstavljeni su Bontex iz Maglaja, Empress iz Zenice, Galtex iz Pala, Nerzz Bešlagić iz Visokog, Sana Linea iz Kostajnice, Lobby iz Laktaša, NBM iz Kozarske Dubice, Zenko iz Zenice te Catwalk iz Sarajeva, a podržani su kroz projekat Evropske unije EU4BusinessRecovery, u saradnji sa Međunarodnom organizacijom rada u Bosni i Hercegovini.

Na reviji će biti prikazani i radovi dizajnera koji nam dolaze iz zemalja Evropske unije, Ukrajine i Zapadnog Balkana, a koji su, takođe, učesnici jedinstvenog festivala European Fashion Passport, čiji je osnivač poznati bh. dizajner Adnan Hajrulahović HAAD.

IZVORFB Evropska Unija u Bosni i Hercegovini
Prethodni članakMagična opereta Mala Floramye na sceni Narodnog pozorišta
Naredni članakZnate li šta je to brend i zašto nam je važan?