Naslovnica Travel & Gastro Moba – prvi street food festival u Mostaru

Moba – prvi street food festival u Mostaru

Street food festival je gastro fenomen koji je posljednjih godina osvojio brojne svjetske i regionalne gradove, a konačno je stigao i u Mostar!  Sigurni smo da nema boljeg načina za ispratiti ljeto i dočekati toplu mostarsku jesen od gastro događaja uz odličnu street atmosferu, druženje s prijateljima i degustaciju novih delicija.

Moba – Friends Food Beer prvi je street food festival u Mostaru koji okuplja zajednicu kreativnih lokalnih izlagača i ljubitelje slasnog zalogaja. 

Organizatori su inspiraciju za naziv festivala pronašli u tradicijskom običaju pod nazivom moba koji je označavao uzajamnu pomoć u zajednici u cilju uspješno završenog posla u što kraćem roku. Velika završnica mobe je bila večera i zabava u kući domaćina nakon zajedničkog rada, a često su upravo druženje, večera i zabava bili motivacija za sudjelovanje mladih u mobi. 

Zbog toga Moba street food festival u sebi u isto vrijeme objedinjuje tradicionalno i inovativno, te lokalno i svjetsko. Ne brinite, vas nećemo opteretiti teškim zadacima, moto mostarske Mobe je: friends, food, beer te je glavni “posao” ugodno druženje i uživanje u raznovrsnim okusima odlične gastro ponude. 

Moba – Friends Food Beer će se održati od 21. do 25.9.2022. na platou iza Gimnazije Mostar, popularno poznatije kao Stara gimnazija.

Tijekom pet festivalskih dana street food festival Moba okupit će dvanaest izlagača, koji donose svoje kulinarske vještine i kreativne festivalske menije. Sigurni smo da će svatko pronaći nešto po svom ukusu, od kvalitetnih gastro specijaliteta preko tekućih osvježenja pa sve do slatkih delicija. Kako je moba dio tradicije, tako će na ovom festivalu ponudu obogatiti “tradinovacije” u hrani, odnosno tradicionalna jela pripremljena na inovativan način. Moba poštuje kulinarsku baštinu, ali i potiče svježe ideje.

Na jednom mjestu okupit će se lokalni pubovi, restorani i gastro barovi kojima će ovo biti odlična prilika da predstave svoju ponudu u novom ruhu, a imat ćete priliku kušati ukusne burgere, sendviče, slatke delicije, dok se osvježiti možete uz pivo, domaće rakije i šarene cocktaile. Za ugodnu atmosferu i “soundtrack” festivala pobrinut će se zanimljiv DJ program.

Festival otvara svoja vrata u srijedu 21.9. u 18 sati i tijekom svih pet festivalskih dana družimo se do 1 sat iza ponoći. Ulaz na festival je slobodan i svi su dobrodošli.  

Ponesite dobro raspoloženje i apetit. Za detaljnije informacije pratite službene Facebook i Instagram kanale festivala.

Prethodni članakGRAD ZENICA I AGENCIJA ZEDA PARTNERI NA PROJEKTU „ISKORAK – PARTNERSTVO ZA NOVA RADNA MJESTA“
Naredni članakEVROPSKA SEDMICA MOBILNOSTI