Naslovnica Biznis kutak MKF Lider proslavio 20 godina uspješnog rada

MKF Lider proslavio 20 godina uspješnog rada

U ugodnom ambijentu Bosanskog kulturnog centra Sarajevo, u četvrtak, 15. septembra 2022. godine, održano je svečano obilježavanje jubileja Mikrokreditne fondacije LIDER koja je proslavila 20 godina uspješnog rada na polju mikrofinansiranja i podrške poduzetnicima u razvoju njihovog poslovanja.

Proslavi su prisustvovale mnogobrojne ugledne zvanice iz domaćeg privrednog, javnog i kulturnog života, te međunarodnog diplomatskog kora među kojima i Ambasador Republike Italije u BiH H.E. Marco DI RUZZA, te predstavnici Ambasade SAD u BiH, kao i međunarodnog poslovnog svijeta poput predstavnika etičke banke Banca Etice iz Italije, s kojima su domaćini podijelili svoje rezultate i uspjehe, te ih upoznali sa svojom bogatom poslovnom historijom.

Prisutne je pozdravio direktor MKF LIDER Džavid Sejfović koji je tom prilikom rekao:

– Ovo je za nas velika godina u kojoj slavimo ne samo 20 godina uspješnog rada, već i našu viziju i misiju, večeras slavimo i uspjehe naših poslovnih partnera koji su rasli zajedno s nama i koji su uspješni u svojim biznisima zahvaljujući LIDER-ovoj podršci. Mikrokreditna fondacija LIDER nastala je u februaru 2002. godine, krenuli smo sa malim brojem entuzijasta, a danas se već možemo pohvaliti respektabilnim rezultatima.

Sejfović je dodao da MKF LIDER od početka svog rada pa do danas, pruža podršku mikro poduzetnicima, poljoprivrednicima i stanovništvu sa niskim prihodima.

– Trudimo se da ta usluga bude najviše kvalitete i mislim da smo svoje klijente navikli na vrhunske usluge sa dosta dodatnih beneficija.

U okviru proslave jubileja prisutnima je prikazan korporativni film, retrospektiva dosadašnjeg rada MKF LIDER gdje su istaknute besplatne nefinansijske usluge za klijente čime se LIDER posebno ponosi. Tako je LIDER implementirao brojne projekte za male biznise poput online edukacija, mentorstva, međusobnog uvezivanja, besplatne promocije, a nedavno su pokrenuli i prvu online platformu za obrtnike Pravi lider gdje potpuno besplatno mogu reklamirati svoje usluge i proizvode, educirati se, povezivati i informisati.

Nakon oficijelnog dijela programa zvanice su mogle uživati i u prirodnim organskim proizvodima koji su LIDER-ovi partneri pripremili za ovaj događaj.

Cijelom slavljeničkom ambijentu pridonio je i mini koncert nagrađivanih studentica Muzičke akademije u Sarajevu i uspješnih članica benda Divanhana – Larise Lejle i Selme Droce.

Podsjećamo, Mikrokreditna fondacija LIDER počela je sa radom 2002. godine, te kontinuirano osigurava dugoročan pristup finansijskim sredstvima poduzetnicima i stanovništvu, na području 48 općina u pet kantona u Federaciji BiH, putem mreže koja se sastoji od sedam poslovnica i 15 terenskih ureda. MKF LIDER pruža prepoznatljive, kvalitetne finansijske i besplatne nefinansijske usluge kreirane po mjeri klijenata.

Lider danas upošljava 71 radnika i surađuje sa 7.770 klijenata širom FBiH, i portfoliom od 27 miliona KM. U proteklih 20 godina plasirano je 76.000 kredita, u iznosu od 240 miliona KM, od čega 121 milion KM je izdvojeno za male biznise i poljoprivredu, i 83 miliona KM za poboljšanje uslova stanovanja građana.

Prethodni članakPutopis kroz Italiju: ALBEROBELLO
Naredni članakSvjetski dan atopijskog dermatitisa