Naslovnica Biznis kutak MKF Lider obilježava 19 godina rada: Ponosni na uspješne priče svojih 7100...

MKF Lider obilježava 19 godina rada: Ponosni na uspješne priče svojih 7100 pravih lidera

Mikrokreditna fondacija Lider obilježava 19 godina postojanja i uspješnog djelovanja

Proljeće je vrijeme za nove odluke i nove početke, a mi u LIDER-u volimo proljeće jer tada proslavljamo svoj rođendan. Punih 19 godina osiguravamo dugoročni pristup uslugama mikrofinansiranja, a s ciljem poboljšanja životnog standarda građana na teritoriji Federacije BiH.
LIDER je danas zrela i stabilna mikrokreditna fondacija sa 7100 aktivnih klijenata i portfoliom u iznosu od preko 23 miliona KM. Pružamo kontinuiranu podršku mikro poduzetnicima, poljoprivrednicima i stanovništvu sa niskim prihodima.

Pored pomoći finansijske prirode, MKF Lider uveliko pomaže svojim klijentima brojnim nefinansijskim uslugama pa je tako, između ostalih aktivnosti, pokrenut i projekat Pravi Lider čiji je cilj pružiti podršku u razvoju malim privrednicima kroz edukaciju, mentorstvo, uvezivanje i besplatnu promociju kako bi održali svoje biznise i prebrodili krizne periode.
Naši rezultati govore u naše ime. Od 2002. godine smo isplatili 70.000 kredita u iznosu od 217 miliona KM, podržali smo male biznise i poljoprivredu kroz 26.625 kredita u vrijednosti od 109 miliona KM i doprinijeli poboljšanju uslova stanovanja građana kroz realizaciju 18.645 kredita, u iznosu od 71 milion KM.

Džavid Sejfović, direktor MKF Lider

“Osim našeg redovnog djelovanja, spremno smo podržali naše klijente tokom pandemije koja je ostavila negativan utjecaj na sve sfere života. Uradili smo preko 2000 privremenih mjera za oporavak od negativnih ekonomskih posljedica u iznosu od 8,9 miliona KM, od čega je 7 miliona moratorija. Kroz naše nefinansijske usluge nastojimo dodatno podržati rad malih biznisa i poljoprivrednika koji su okosnica razvoja lokalnih zajednica u kojima djelujemo” rekao je Džavid Sejfović, direktor MKF LIDER.

Bilo da započinjete ili unaprijeđujete svoj biznis ili poljoprivredu, investirate ili renovirate životni prostor, mi vam nudimo rješenja prilagođena vašim potrebama i mogućnostima! Naše ljubazno i profesionalno osoblje vas čeka u 22 ureda širom Federacije Bosne i Hercegovine.

Prethodni članakAdnan Alikadić: NASILJE I DRIVE IN RODITELJI
Naredni članakTrebalsta.ba: Mladi u akciji pomoći zajednici putem web platforme