Naslovnica Biznis kutak Mikrokreditna fondacija Lider: Odlični poslovni rezultati pred veliki jubilej

Mikrokreditna fondacija Lider: Odlični poslovni rezultati pred veliki jubilej

Još jedna uspješna poslovna godina je za Mikrokreditnom fondacijom Lider što predstavlja odličan uvod za narednu 2022. godinu kada Lider proslavlja jubilarnih 20 godina poslovanja.

Direktor Džavid Sejfović tim povodom je naglasio da je MKF Lider ozbiljno shvatio tržišne izazove s kojima se suočavaju već dvije godine zbog pandemije, te da su stoga poslovanje morali prilagoditi novim trendovima i tehnologijama digitalnih servisa.

“Kako bismo našim klijentima osigurali usluge najviše kvalitete, u mnogim segmentima poslovanja smo morali biti proaktivni. Naše klijente smo navikli na vrhunske usluge sa dosta dodatnih beneficija u smislu nefinansijskih usluga i tako smo i nastavili. U 2021. godini smo razvili jedinstvenu online platformu “Pravi lider” koja će malim privrednicima omogućiti da besplatno oglašavaju svoje proizvode i usluge, te dobiju pristup edukacijama, oglase svoju potražnju za partnerstvom ili investitorom. Pravi lider im omogućava da pročitaju sve aktualne javne pozive i važne informacije vezano za njihov biznis, ali i da jednostavno i potpuno besplatno kreiraju mini-web stranicu za svoju firmu”, kaže Sejfović, te naglašava da je reakcija klijenata, ali i drugih malih privrednika koji još uvijek ne posluju sa Liderom bila odlična.

“Ova biznis platforma jedinstvena je ne samo u BiH, već i u regionu jer niti jedna platforma ne daje mogućnosti besplatne promocije uz postojanje mini web stranice ili profila klijenta sa svim podacima, uključujući i linkove ka njihovim digitalnim mrežama. Platforma će im zasigurno pomoći da unaprijede svoje biznise ali i da prošire svoja tržišta”, rekao je Sefović.

Džavid Sejfović, direktor MKF Lider
Džavid Sejfović, direktor MKF Lider

Mikrokreditna fondacija Lider je u 2021. godini plasirala 5.800 kredita sa ukupnom vrijednosti od 23 miliona KM.

“Naš portfolio iznosi preko 25 miliona KM, a ono što je bitno naglasiti je da 25% Liderovog portfolija čini kategorija mladih (18 – 30 godina) na što smo posebno ponosni. Podržali smo 2.200 malih poduzetnika i poljoprivrednika kreditima u ukupnom iznosu od 10 miliona KM. Također je bitan podatak da smo od našeg osnivanja prije 19 godina do danas kroz kredite održali skoro 38.000 radnih mjesta, a pomogli smo u kreiranju preko 10.800 novih radnih mjesta”, kaže Sejfović.

MKF Lider sa više od 70 uposlenika posluje sa oko 7.500 klijenata. Do sada je plasirano više od 75.800 kredita u iznosu od 240 miliona KM, od toga 119 miliona KM za male biznise i poljoprivrednike, 82 miliona KM za poboljšanje uslova stanovanja građana, te 8,9 miliona KM mjera za oporavak od negativnih ekonomskih posljedica pandemije COVID-19.

Prethodni članakOnline razgovor o budućnosti zemlje: čuje li se ženski glas?
Naredni članakJasmin Ligata: Pomozite mi da crtam osmijehe