Naslovnica Travel & Gastro Maslinovo ulje Oliva – Čapljina

Maslinovo ulje Oliva – Čapljina

“Oliva” je malo poljoprivredno gospodarstvo iz Čapljine koje spaja najbolje iz naizgled suprostavljenih tradicija: porodične radinosti i industrijske prakse. Obitelj Milićević će vam, tako, pod ovim brendom ponuditi maslinovo ulje od ručno branih plodova koji, opet, prolaze najstrožu industrijsku kontrolu prije nego se isporuče na police dućana.

Bez obzira gdje ga nabavili, svaka kap ovog ekstra djevičanskog ulja sublimirat će svaku minutu hercegovačkog sunca koje je kumovalo nastanku njegove unikatne arome, konzistencije i okusa. Zato će vas već na prvu zaintrigirati  karakterističan miris ulja i njegov zamalo pikantan okus, što će ga, uz intenzivnu zelenu boju, učiniti prepoznatljivim kao dodatku siru ili salati. Zapravo, s ovim nerafiniranim i nefiltriranim uljem možete raditi štagod vam kulinarska kreativnost dopusti, jednako kao što Milićevići svaku sortu masline, bila to istarska bjelica, levantinka ili lastovka, vješto pretapaju u zeleno tekuće zlato.

Pođete li u pravcu Čapljine u pohode ovom gazdinstvu i njegovim maslinicima možete otići i na kanu safari na Trebižatu i svratiti na arheološko nalazište Gabela. Uz ulje „Oliva“ u prtljažniku, svoju listu povoda za put u Hercegovinu upravo ste obogatili još jednom bitnom stavkom.

IZVORrural.ba
Prethodni članakKurs: Filozofija za življenje
Naredni članak5 ZABLUDA O TRČANJU