Naslovnica Savjetnici Marijana Klapić: Jeste li čuli za ANTS?

Marijana Klapić: Jeste li čuli za ANTS?

Automatic negative thoughts ili automatske negativne misli.

To su slike, riječi ili neke druge mentalne aktivnosti koje “iskaču” u vašoj glavi pokrenute nekim vanjskim okolnostima.
One su često nevažne ali svi znamo koliko mogu uticati na mentalno zdravlje, kvalitet života i naše svakodnevne aktivnosti.
Takve vrste misli utiču na našu otpornost i vode prema niskom nivou tolerancije prema stresu, spuštaju nam samopouzdanje a najviše odražavaju kako doživljavamo sebe, naša prošla iskustva i naše sposobnosti.
U životu nije moguće biti konstantno pozitivan i raspoložen jer to nije prirodno, a i ove naše misli nam objektivno ne daju.
Ali ono što je dobro i što svako od nas može učiniti je prepoznavanje kada nam se ovakve misli javljaju i kako da ih zamijenimo onima koje će koristiti.
Ako ste jedni od onih koji se ne mogu otarasiti negativnih misli, ako vam one stvaraju teret, pritisak i ako stvarno već postaju naporne, a uz to vaše zdravlje počinje da trpi, onda je vrijeme za M. A. R. E. #coaching4you.
Individualni coaching na kojem vrlo jednostavno, iz jedne druge perspektive učite kako da ih prepoznate, primijetite i zamijenite onim mislima koje će vas ohrabriti i unijeti novu energiju.
Jer mon amie, jedna od stvari na koju imaš uticaj i na koju treba da utičeš – su tvoje misli.
A ako sumnjate u sve ovo gore napisano, uvijek možete zakazati kratki termin i dobiti više informacija šta se sve to radi na coachingu, šta možete očekivati i kako coaching može unaprijediti vaš život.

Marijanu možete kontaktirati putem njenog FB naloga: Marijana Klapić.

IZVORMarijana Klapić FB
Prethodni članakBASF Innovation Hub 2022: Poziv za inovatore i startape
Naredni članakCafe Lasta Mostar: Okusi sabur