Naslovnica Preporučujemo Majine vesele kecelje

Majine vesele kecelje

Maja, supruga i majka tri djevojčice, postala je uspješna samostalna poduzetnica koja je svoju strast pronašla u šivanju. Ona je vlasnica brenda Vesela kecelja, koji nudi unikatne, personalizirane i serijske kecelje za djecu i odrasle.


“Iako nisam krojačica sasvim slučajno sam to postala. Šivenje sam naučila samostalno. Ni u snu nisam sanjala da će moj hobi postati moje zaposlenje kao samostalni poduzetnik. Pokušavam da ispišem neke nove stranice u svom životu balansirajući između porodice i posla koji pokrećem od nule.” – kaže Maja.


Majin početak u svijetu krojenja započeo je onda kada je u svojim kćerkama pronašla inspiraciju za izradu prvih kecelja. Znajući koliko djevojčice uživaju u kuhinji, odlučila je sašiti im kecelje kako ne bi uprljale odjeću. Nakon što su njihove prijateljice i drugi roditelji primijetili kecelje, Maja je počela dobivati narudžbe za drugu djecu, a zatim i za odrasle.

“Vjerujem da svi koji imaju malu djecu znaju koja je to radost kad im se dozvoli da se igraju u kuhinji  s tijestom i mikserom. Tako smo i mi, često i dan danas pravimo kiflice, keksiće, kolače  to nam je kako one vole da kažu ritual. Tako da je na početku bilo hoćemo i mi kecelju, da se ne prljamo. Jedno vrijeme sam tražila na internetu gdje bih mogla naći kecelje za malu djecu, a kod nas nisam ništa našla. Poslije mi je palo na pamet pa mogla sam im sašiti male baš za njih.” – navodi Maja.

Nakon što je plasirala svoje proizvode široj javnosti putem društvenih mreža Maja je dobila pozitivne povratne informacije i počela primati narudžbe. Sada Vesela kecelja nudi personalizirane kecelje s natpisima, slikama i drugim detaljima koji su jedinstveni za svakog kupca.


“I danas negdje imamo prve kecelje. Sjećam se prve muke oko krojenja, dizajniranja, bilo mi je teško kao početniku u svemu tome. Prije toga uopće nisam imala dodirnih tačaka s mašinom za šivenje. Došla sam do toga da sada radim unikatne, personalizirane i serijske kecelje. Sada je to već rutina.” – kaže Maja, koja je uz kecelje, proširila svoju ponudu na druge proizvode, uključujući dječje ukrasne jastuke, jastuke za pojas u autu i tufere za skidanje šminke. Sve aplikacije i dizajne radi isključivo sama, ostavljajući tako dio sebe i svog kreativnog stvaralaštva u svom sada već prepoznatljivom brendu.

Iako joj je, kako sama kaže, teško odabrati najprodavaniju kecelju, svaka kecelja koju Maja izradi ima svoj jedinstveni pečat. Kupci, također, sudjeluju u izradi kecelja odabirom dizajna, oblika i materijala te pružaju sugestije koje Maja implementira u svoj rad.

Maja balansira između obiteljskog života i posla te svakodnevno uči nove stvari i istražuje nove mogućnosti kako bi unaprijedila svoj posao. S obzirom na njezino današnje iskustvo u krojenju, kreativnost i predanost, sigurno možemo očekivati to da će Vesela kecelja nastaviti rasti i razvijati se u budućnosti. Maja kaže kako od samog početka pa sve do danas nije doživjela niti jedno negativno iskustvo s kupcima.

“Uglavnom sve se radi po dogovoru,trudim se da odradim svoj posao sto kvalitetnije mogu i da ispoštujem vrijeme isporuke i odgovorim na sve zahtjeve pozitivno. Jako puno pozitivnih povratnih informacija ima tako da mi je to velika odskočna daska.”- kaže Maja.

Kada je riječ o podršci, ova svestrana kreativka navodi kako su njezine prijateljice njezina najveća podrška. One je bodre i guraju naprijed, dajući joj savjete i moralnu podršku. Također Maja ističe da joj i njezina djeca daju snagu svakog jutra za novi dan.

Na pitanje zašto je važno podržavati domaće biznise, Maja ističe da je to pitanje koje bi trebalo postaviti svima.

“Naša zemlja je mala i samim tim je i tržište malo i jako je teško istaći se i probiti na tržište, pogotovo kad nemate iskustvo iz poslovanja. Ja sam nedavno na jednom konkursu sa svojim biznis planom osvojila drugo mjesto i tako sam došla do početnih sredstava da pokrenem samostalni biznis. To mi je dalo krila i vjeru u sebe da ja to mogu.” – kaže Maja, te dodaje kako je tijekom tog procesa, prošla  obuku iz poduzetništva i dobila veliku podršku od Poduzetničkog centra grada Banjaluke i USAID organizacije pri pravljenju početnih koraka ka poslovanju i samostalnom zapošljavanju.

Kada je riječ o inspiraciji, Maja kaže da ideje uglavnom kreira u vlastitoj glavi, ali da ponekad pomoć potraži i na internetu. Svi koji žele podržati Maju i njezine Vesele kecelje mogu to učiniti putem njezinog Facebook profila Vesele kecelje.

Tekst pripremila: Samra Šakanović Prgić

Prethodni članakPrvo obraćanje medijima nakon uspona na vrh Everesta – Cvitanušić: Imao sam veliku podršku i ovo je timski uspjeh  
Naredni članakPoziv za mlade: Volontirajte na festivalu kulture “Slovo Gorčina”