Naslovnica Travel & Gastro Ljetna pozornica i pet filmova pod zvijezdama, stiže nam Ilidža Open Air

Ljetna pozornica i pet filmova pod zvijezdama, stiže nam Ilidža Open Air

Tokom pet festivalskih noć, u sklopu ovogodišnjeg Festivala, na Ljetnoj pozornici Ilidža, biće prikazano pet filmova iz programa OFF Generation Features i OFF Screen.

15. Telemach Omladinski Film Festival Sarajevo nasatavio je sa predstavljanjem ovogodišnjih noviteta. Nakon što je nedavno predstavljen program takmičarskog dugometražnog filma OFF Genration Features te porgram kratkog filma OFF Generation shorts, OFF je svoju publiku obradovao i novim kinom pod zvijezdama, kapaciteta 400 mjesta.

Tokom pet festivalskih noć, u sklopu ovogodišnjeg Festivala, na Ljetnoj pozornici Ilidža, biće prikazano pet filmova iz programa OFF Generation Features i OFF Screen.

Svakog dana tokom trajanja festivala nakon projekcije filmova biće upriličene i DJ zabave.

„Zahvaljujući Općini Ilidža i Općinskom Načelniku, Nerimu Muzuru, i na Ilidiži gledamo neke od najboljih evropskih filmova, a koji su se našli u selekciji 15. Telemach Omladinskog Film Festivala. Raspored programa i detalje otkrivamo uskoro. Ono što možemo potvrditi je da će nagradu za najbolji glumački duo, koju dodjeljujemo na otvaranju Festivala, Aniti Ognjanović i Mihajlu Veruoviću, poznatijem kao Voyage, dodjeliti na Ilidži, pred film. Raduje nas posvećenost Općine Ilidža razvoju urbane kulture te podršci koju pružaju nizu kulturnih projekata, pa tako i OFF-u te u značajnoj mjeri doprinosi razvoju i održivosti filmske industrije“ – saopšetno je iz direkcije Festivala

Karte za Ilidža Open Air su besplate, a moći će se preuzeti na tickets.omladinski.ba od 6. jula.

OFF se ove godine održava od 18. do 22. jula i predstavit će niz programa, što filmskih tako i muzičkih, a posebna pažnja će se staviti na proslavu malog jubileja. Festival će i ove godine posjetiti nekoliko teen zvijezda, koje će biti predstavljene na press konferenciji u julu.

Prethodni članakINCIJATIVA “ZONA SMANJENE UPOTREBE PLASTIKE” POKRENUTA U MOSTARU
Naredni članak5 dobrobiti meditacije