Naslovnica Travel & Gastro Live Stage Music Festival od 28. do 30. jula u Sarajevu

Live Stage Music Festival od 28. do 30. jula u Sarajevu

Turistička zajednica Kantona Sarajevo Visit Sarajevo i STAGE Production predstavili su nadolazeći Live Stage Music Festival, koji će Sarajlijama i svim posjetiocima našeg grada ponuditi tri dana najbolje zabave uz koncerte velikih regionalnih muzičkih zvijezda, a ulaz na sva dešavanja je besplatan!
Čak 20 vrhunskih muzičkih sastava nastupit će na platou ispred Skenderije od 28. do 30. jula.

“Hvala svima koji će u narednim festivalskim danima poslati najljepšu sliku nas i našeg Sarajeva. Ponosan sam što je Turistička zajednica KS postala brend u kreiranju dobrog sadržaja. Live Stage Festival je najava jedne od najboljih ljetnih sezona u našem gradu, a line up samog festivala nam govori o kakvom kvalitetu se radi. Slika koju namjeravamo poslati iz našeg grada u naredna tri dana pokazat će kakvo je #Sarajevo zaista – grad muzike i filma.
Ovom prilikom pozivam sve građane Bosne i Hercegovine i sve turiste da posjete #Sarajevo i da zajedno uživamo u najboljoj muzici na Live Stage Festivalu, a ulaz je potpuno besplatan za sve”, poručio je Kenan Magoda, predsjednik Turističke zajednice KS, najavivši intenzivan nastavak aktivnosti i bogatih dešavanja u Kantonu Sarajevo u narednom periodu, u prvom redu Sarajevo Film Festival.

Festival počinje u četvrtak koncertima velikih grupa Bajaga & Instruktori, Grupa Bolero i Atomsko Sklonište, a publiku će prethodno zagrijati mlade nade sarajevske muzičke scene Napad Panike & Vremenske Nepogode – Live STAGE Festival i Alain.
U petak će publika imati priliku uživati u muzici grupa Crvena Jabuka band, Psihomodo Pop i Konvoj, čijim nastupima će prethoditi svirke koje nam spremaju Moca i Biznismeni – Crveni Udar – Srklet – Live STAGE Festival i COEM.
Subota je rezervisana za nastupe legendarnih Partibrejkers, Bombaj štampa i Zona Iskljuchenja, a za dobru zabavu pobrinut će se i Poslednji Let – Post Rem – Rock Groznica – Samo Srce – Live STAGE Festival i 20DD.
Samir Avdić, ministar kulture i sporta KS i Benjamina Karić, gradonačelnica Grada Sarajeva, naglasili su važnost podrške organizaciji ovakvih događaja koji promovišu kulturu i pozicioniraju #Sarajevo kao regionalni centar dobre zabave, muzike i sporta
Damir Petrinić, direktor Centar Skenderija Sarajevo iskazao je zahvalnost organizatorima i najavio slične sadržaje značajne za razvoj muzičke scene u Sarajevu i BiH. Adnan Mundžić, direktor Stage Productiona i muzičari Bruno Langer (Atomsko sklonište), Miroslav Bartulica (Bolero), Nedžad Merdžanović (Konvoj) i Dženan Hadžović (Zona isključenja) pozvali su sve ljubitelje dobre muzike da budu dio Live Stage Festivala i uživaju naredna 3 dana u istinskom muzičkom spektaklu!

Prethodni članakVedran Zubić: OBRAZOVANJE
Naredni članakMinistarstvo privrede Kantona Sarajevo raspisalo javni poziv za subjekte male privrede