Naslovnica Stroga pozitiva Lindex uručio donaciju Udruženju “Srce za djecu”

Lindex uručio donaciju Udruženju “Srce za djecu”

U Sarajevu, 21.03.2022, zahvaljujući svojim kupcima, Lindex je i ove godine obezbijedio značajan iznos donacije za Udruženje “Srce za djecu”, čiji je rad usmjeren na podršku djeci oboljelih od raka, kao i njihovim roditeljima.

“Drago nam je da smo ove godine odlučili podržati udruženje koje obavlja izuzetno dobar, human i težak posao, kako bismo jednim dijelom olakšali našim mališanima u periodu liječenja do konačnog ozdravljenja.”, izjavio je Senad Lagumdžija, ispred kompanije Tiffany d.o.o. koja je franšizni predstavnik za Lindex.

Donacija je uručena u sklopu Lindex Pink kampanje koja iz godine u godinu ima sve veći značaj, a koji se odražava kroz širenje svijesti o raku, društvene odgovornosti kompanije usmjerene poboljšanju životne zajednice Bosne i Hercegovine, te jačanje svijesti o tome da se zajedno može uraditi više, kroz poruku „Zajedno jači“.

Zajedno zaista jesmo jači. Rak kod djece je jedno kompleksno oboljenje i zahtijeva kompleksno liječenje, a samim tim i veliku količinu podrške cjelokupne društvene zajednice. Stoga smo sretni što u toj borbi imamo za partnere i društveno odgovorne kompanije kao što je Lindex, jer sami ne bismo uspjeli.“, rekao je Fikret Kubat, direktor Udruženja.

IZVORpoduzetnica.ba
Prethodni članakZvanično su otvorene prijave za HackAtHome- najveće IT takmičenje u BiH
Naredni članakNarodno pozorište Sarajevo: Premijera baleta PANTA RHEI