Naslovnica Istaknuto LG I NET-A-PORTER LANSIRAJU KOLEKCIJU ODRŽIVE GARDEROBE

LG I NET-A-PORTER LANSIRAJU KOLEKCIJU ODRŽIVE GARDEROBE

Kampanja #CareForWhatYouWear

Kolekcija je dio #CareForWhatYouWear kampanje, nove inicijative koja pomaže potrošačima da postignu održivost odjeće.

Kompanija LG Electronics (LG), u saradnji sa NET-A-PORTER, vodećim onlajn luksuznim modnim prodavačem, ponudiće ograničenu seriju ekološki proizvedene garderobe od visokokvalitetnih prirodnih materijala napravljenih da traju godinama. Inicijativa je dio kampanje #CareForWhatYouWear kompanije LG, koja je stalno posvećena smanjenju karbonskog otiska svojih proizvoda radi bolje budućnosti.

Kampanja je poziv potrošačima da pomognu u borbi protiv otpada od odjeće, tako što će smanjiti oštećenja tkanine odgovarajućim načinom pranja i ističe ekološke prednosti kupovine trajne, ekološke odjeće, promjenu namjene odjevnih predmeta i ustupanje neželjene garderobe onima koji će je nositi i cijeniti. Sa tim ciljem, LG i NET-A-PORTER udružili su se sa tri brenda posvećenih održivosti u modi: Mara Hoffman, Le Kasha i Bondi Born, da bi stvarali modu koristeći stopostotno dugotrajne materijale koji dozvoljavaju mašinsko pranje i lako se mogu održavati bez hemijskog čišćenja. Kolekcije u vidu „modnih kapsula“ biće dostupne isključivo na NET-A-PORTER-u i dio su platforme NET SUSTAIN koja je dizajnirana da pomogne potrošačima da proizvode manje otpada i učestvuju u smanjenju globalnog problema modnog otpada, koji po procjeni Svjetskog ekonomskog foruma, države košta 400 milijardi dolara svake godine.

Prošle godine kompanija LG pokrenula je i svoju Zero Carbon inicijativu, kojom se obavezala da će do 2030. godine dostići nultu emisiju ugljen-dioksida u svojim djelovanjima na globalnom nivou. Kao vodeći brend na sijvetu kada je riječ o rješenjima za njegu odjeće, kompanija LG zna dosta o efikasnosti pranja veša i održavanju tkanina. Koristeći trio za napredno održavanje odjeće – mašinu za pranje veša sa AI DD™, mašinu za sušenje veša DUAL Inverter Heat Pump i Styler – kupci mogu produžiti životni vijek svoje omiljene odjeće pri tome umanjujući štetni utjecaj na planetu kroz efikasnije korištenje električne energije.

„Kao svjetski lider na polju rješenja za održavanje odjeće imamo odgovornost kada je u pitanju ekološka održivost i partnerstvo sa NET-A-PORTER eksponencijalno povećava naš kredibilitet,” ističe Dan Song, Predsjednik Home Appliance & Air Solution kompanije. „Kroz inovativne proizvode i inicijative LG demonstrira svoju duboku posvećenost poboljšanju sveta i obezbjeđivanju dobrog života sada i u budućnosti“.

Prethodni članakPoziv za poslovno povezivanje s ino partnerima
Naredni članakObjavljen konkurs Trag fondacije “Fondacija našeg kraja – zajednica se pita!”