Naslovnica Iz mog ugla Lejla Motoruga: Želja – sabur – sreća

Lejla Motoruga: Želja – sabur – sreća

Zamislite želju!

Prije nego što nastavite čitati, razmislite još jednom o vašoj želji.

Većina koja upravo ovo čita je nešto konkretno zamislila. Npr. da dođe do veće sume novca, da kupi neki skup auto, možda je neko zamislio i neku konkretnu osobu koju želi pored sebe.

Sve je to lijepo, ali vi ne znati da li je vaša želja dobra za vas. Možda baš zbog veće količine novca postanete nesretni, možda taj auto što ste poželjeli nije za vas i možda vam ta osoba koju ste poželjeli za sebe nije namijenjena.

Mislim da je najbolji način da sebi samo sreću poželite, pa šta god to značilo. Možda je za vas baš sreća da dođete do veće sume novca, da kupite taj skupi auto ili da budete sa tom osobom o kojoj razmišljate.

Mi nismo sposobni da znamo koje će nas želje zapravo usrećiti, a kamoli druge. Mnogi od nas žele za druge ljude konkretne želje. Odakle ljudima pravo da u ime nekoga drugoga zaželi neku konkretnu želju? Možda ta druga osoba postane nesretna zbog toga. Mislim da je lijepo doviti i željeti za druge, ali ne treba precizirati želje. Treba samo sreću i hair željeti, pa šta god to značilo.

A sve što je vaše, niko vam to ne može oduzeti bez obzira kakve okolnosti bile. A sve što nije vaše, nikad neće postati vaše bez obzira kakve okolnosti bile.

Postoji još nešto jako važno kada čovjek zaželi želju. A to je sabur. On je ključ svega. Imajte dovoljno strpljenja da sačekate da dođe ono što je najbolje za vas. Ne požurujte stvari. Uvijek se sve desi u pravo vrijeme i ništa nije slučajno.

A ako mislite da vam se trenutno sve raspada, griješite. To što vi mislite da se raspada, davno se počelo raspadati. Možda je samo došlo sada do vrhunca. Nekad je to raspadanje ono što je najbolje za vas, jer čovjek na taj način shvati što prije toga nije shvatio.

Imajte dovoljno hrabrosti da birate da budete sretni!

***
Lejline tekstove možete pratiti na FB stranici Pisane riječi, IG profilu Pisane rijeci i web stranici Pisane rijeci

Prethodni članak“Ćao, BiH” vivo službeno najavio ulazak na bh. tržište
Naredni članakMeđunarodni dan burgera: Najbolji burgeri i do 30% jeftiniji