Naslovnica Iz mog ugla Lejla Motoruga: Sutra će svanuti novi dan

Lejla Motoruga: Sutra će svanuti novi dan

Sutra će svanuti novi dan!

Boli briga za dan kako se vi osjećate. Njemu je svejedno da li se vama plače ili smije. Njemu je svejedno da li ste vi sretni ili nesretni. Njemu je svejedno da li ćete vi taj dan primijetiti ili ne. Taj dan jednostavno bude.

Sutra će svanuti novi dan.

Dan će odraditi ono što svaki dan radi. Prvo će vam demonstrirati izlazak sunca. Zar to nije nešto fenomenalno? Zar nije lijepo gledati kako se na nebu polahko sunce ukazuje koje će vam u toku dana ukazati svjetlost? To je nešto što svaki dan možete vidjeti. Samo je pitanje da li gledate?


Sutra će svanuti novi dan.

Neko će biti svjestan šta znači dobiti još jedan dan, dok će neko jedva čekati da prođe taj dan. Često koristimo izraz “Samo da ubijem vrijeme”. Zašto neko želi da ubije vrijeme koje mu je dato? A kada njega vrijeme počinje da ubija, žali se na to. Vrijeme je tu i ono prolazi. Čovjek bi trebao da ga na lijep način iskoristi.

Sutra će svanuti novi dan.

Neko će se baš taj dan boriti za život, pa ako preživi napokon će shvatiti vrijednost tog dana. Za nekoga će i dalje prolaziti vrijeme kao i svaki dan, a neko neće dočekati novi dan…

Sutra će svanuti novi dan.

Na kraju te lijepe predstave, dan će završiti sa zalaskom sunca. Zar to nije magično? Samo je pitanje da li čovjek to vidi? Poslije toga, dan će potonuti u san sve dok ne svane novi dan.

Sutra će svanuti novi dan…tik tak..tik tak…tik tak…vaše vrijeme otkucava…

Kako planirate sutrašnji dan provesti?

***

Lejline tekstove možete pratiti na FB stranici Pisane riječi, IG profilu Pisane rijeci i web stranici Pisane rijeci

Prethodni članakPromocija knjige „Pričao mi Dasa sa Vrbasa“ Željka Šmulje 23.11.2022. u Sarajevu
Naredni članakRadionica: Poboljšanje pristupa finansijskim sredstvima za mala i srednja preduzeća (SME) u sektoru turizma