Naslovnica Iz mog ugla Lejla Motoruga: Šta ako?

Lejla Motoruga: Šta ako?

Ako mislite da vam se trenutno u životu ništa ne dešava, varate se. Mi mnoge stvari ne vidimo niti ćemo biti sposobni ih vidjeti. Neke stvari se mogu samo predosjetiti. Ali za neki predosjećaj čovjek mora biti otvoren. Ni on se ne dešava tek tako.

Šta ako baš sada, dok čitate ovo i mislite da vam se ništa u životu ne dešava, se nešto sprema za vas? Šta ako se upravo u ovoj sekundi raspisuje neki konkurs na koji ste dugo čekali i vi ga za nekoliko dana ugledate i prijavite se. Šta ako baš vas na tom konkursu izaberu? Šta ako upravo u ovoj sekundi, dok čitate ove redove i žalite se kako vam je monoton život, vaša ljubav vam ide u susret? Samo još treba da dođe do vas. Možda upravo sada neko podvlači crtu na neke životne događaje? Možda to podvlačenje crte bude utjecalo na vas? Šta ako upravo sada neko razmišlja da vam nešto kaže što će izazvati u vama burnu emotivnu reakciju? Šta ako se upravo nekome raspada svijet samo da bi se na neki način spojio s vama. Šta ako upravo sada neko nekome nešto daje što će imati utjecaj na vaš monotoni život? Šta ako se upravo neka osoba razvodi koje će u budućnosti biti vaša? Šta ako….

Kada se nešto desi, onda se zapravo najmanje nešto dešava, jer to što se desilo pripremalo se već neko vrijeme da se ostvari. Neki ljudi su mogli neke stvari predosjetiti, a neki su se zatvorili za mnoge stvari.

Sve je povezano. Svaki događaj kojeg vi možda smatrate nebitnim je zapravo bitan. Sve je bitno!

Da li vi vjerujete da se sve dešava s razlogom?

***

Lejline tekstove možete pratiti na FB stranici Pisane riječi, IG profilu Pisane rijeci i web stranici Pisane rijeci

Prethodni članakZaposlenici Konzuma i Mercatora kroz dobrovoljni volonterski rad pružili podršku radu „Restorana dobre volje“
Naredni članakVrhunski eksperti iz svijeta medicine dolaze na 13. Dane BHAAAS u BiH