Naslovnica Iz mog ugla Lejla Motoruga: Lako je tebi

Lejla Motoruga: Lako je tebi

Aiša je mlada, lijepa, zgodna djevojka. Ona je jako uspješna poslovna žena. Razočarana je u ljubav, jer nikada nije imala sreće na tom životnom polju.

Marta je sretno udata žena i ima dvoje djece. Ima 40 godina. 10 godina je u braku i još uvijek osjeća istu dozu ljubavi kao na početku. Dok je bila sa drugim djetetom trudna, Marta se poprilično udebljala. Već godinama pokušava skinuti te kile, ali nikako ne može da se vrati na staru kilažu.

Melina je djevojka koja živi vani. Ima 30 godina. Kada dođe u Bosnu svi primjete njen skupi auto i njenu markiranu odjeću. Melina radi kao crnac i došla je u fazu kada više ne može podnijeti pritisak na poslu. Zbog toga je postala depresivna i malo joj fali da dobije burn out sindrom.

Dunja je žena koja ima iskrenih prijatelja i omiljena je u društvu. Sretno je udata i ima jednog sina. Dunja već od svoje dvadeste godine boluje od dijabetesa. Stanje sa njenom bolešću joj se iz dana u dan sve više pogoršava.

Aiša i Marta su otišle na kafu. I govori Aiša: “Lako je Melini. Ona ima bruku para i živi vani. Drugačije je na zapadu, sve je lakše.”

Poslije nekoliko dana Melina je došla kod Dunje na kolače i kaže ona njoj: “Lako je Marti ona je pronašla ljubav i ima sretan brak sa dvoje djece.”

Poslije nekog vremena Melina i Marta su se sastale. I govori Melina njoj: ” Lako je Aiši ona voli svoj posao, a pored toga je još i lijepa i zgodna.”

Jedne subote je Aiša Martu zvala u šetnju. Kaže Aiša svojoj prijateljici: „Lako je Dunji ona je omiljena u društvu. Svi je vole.”

Izgleda da je svima lako!

Zaključak priče: Čovjek vidi samo ono što želi da vidi ili samo ono što mu drugi čovjek dopusti da vidi. Nikad čovjek ne zna sa čim se drugi čovjek bori i šta mu je sve u glavi.

****

Lejline tekstove možete pratiti na FB stranici Pisane riječi, IG profilu Pisane rijeci i web stranici Pisane rijeci

Prethodni članakKonferencija „Pouzdanost 2021“: “Prodajni mindset” u fokusu predavača iz regiona
Naredni članakOdržana manifestacija “Stihovi i skaske ispod maske” u Istanbulu