Naslovnica Intervju Lejla Motoruga, djevojka koja se vodi motom “Druge saslušaj, sebe poslušaj”

Lejla Motoruga, djevojka koja se vodi motom “Druge saslušaj, sebe poslušaj”

Zadovoljstvo nam je predstaviti mladu spisateljicu Lejlu Motoruga, čije tekstove i priče možete čitati na našem portalu.

Ko je Lejla Motoruga?

Lejla Motoruga je osoba koja je nakon dugo vremena odlučila da se za svoje snove bori bez obzira na to šta drugi mislili. Ja sam osoba koja još uvijek čuva u sebi ono dijete koje se nastoji diviti stvarima koje svakodnevno možemo uočiti. Često znam biti neodlučna, ali kada nešto zaista odlučim, onda me ništa ne može spriječiti da dam sve od sebe da dođem do cilja. Tako je bilo i sa mojim romanom “Volim te, rekla je sebi”. Ja sam odlučila da ga izdam. Put nije bio lagan, ali sam bila uporna i na kraju uspjela. Ja sam jako tvrdoglava osoba. Kroz život se vodim izrekom “Druge saslušaj, sebe poslušaj”.

Kada si počela pisati i kako?

Što se tiče kreativnog pisanja, počela sam početkom 2019. godine i pisala sam anonimno. Tada sam kreirala svoju FB stranicu i većinom sam pisala motivacijske tekstove. Tu sam stekla svoje prve pratioce. Nakon godinu dana otkrila sam svoj identitet. Što sam više tekstova pisala, moje samopouzdanje je sve više raslo i tako sam se usudila napisati svoj roman.

Zbog čega si se odlučila da nesebično dijeliš svoje tekstove i priče, bez straha od kopiranja?

Meni je u cilju bilo da mi tekstovi budu čitani. Jedini način da postignem taj cilj je to da ih dijelim. Na neki način moraju put pronaći do publike, a to je za mene bilo dijelenjem tekstova na Facebooku i Instagramu.

Koliko dugo si tražila izdavača?

Malo manje od godinu dana sam tražila nekoga ko će mi pomoći oko izdavanja romana. Skoro svi ljudi kojima sam se obratila vezano za tu pomoć su me odbili ili ignorisali. Slala sam i molbe za sufinansiranje romana. Međutim, niko mi ni na taj način nije pomogao. Tek kada sam vidjela konkurs “Moja prva knjiga” koju je raspisala Bosanska medijska grupa iz Tuzle,  na kojeg sam se prijavila, postala sam vidljiva. Na tom konkursu osvajam pobjedničko mjesto i kao nagradu dobijam štampanje svog romana i određeni broj primjeraka svog romana.

Da li sebe svrstavas u neke “kategorije” spisateljskih pravaca?

Pa ne bih rekla da se svrstavam u neki spisateljski pravac. Uvijek pišem “spontano”. Mnogi moji tekstovi nisu autobiografski. Pišem često o temama koje bi ljude trebale potaći da razmisle o njima.

Kao sto znamo, uskoro završavaš i drugi roman.

Drugi roman je već napisan, ali ne želim još da ugleda svjetlost dana. Prvo želim da moj prvi roman “Volim te, rekla je sebi” dođe do što šire publike.

Za sve one koji su u Sarajevu, pozivamo vas da dođete na promociju Lejline knjige „Volim te, rekla je sebi“ koja će se održati u ponedjeljak, 08.08.2022. u 19h.

Prethodni članakTajne prirodne kozmetike: AG Secret prirodna kozmetika
Naredni članakKompanije sa rang-listi “100 najvećih u BiH” ostvarile polovinu ukupnog izvoza iz naše zemlje