Naslovnica Zdrav život KULINARSKA RADIONICA ZA DJECU: „Slatka mala učionica“

KULINARSKA RADIONICA ZA DJECU: „Slatka mala učionica“

udruženje VivaBiH sa zadovoljstvom najavljuje kulinarsku radionicu za djecu pod nazivom „Slatka mala učionica“, koja će se održati 01.12.2023. od 17h u restoranu Bistro Zdravo na adresi Marka Marulića 2. 

Radionica je namijenjena za djecu uzrasta od 6 do 11 godina.

Na radionici djeca mogu naučiti kako napraviti ukusne i zdrave novogodišnje slatkiše, zabaviti se u društvu svojih vršnjaka i naravno, isprobati svoja remek-djela! 

Važno je početi učiti o prehrani od što ranije dobi, a kuhanje je vještina za cijeli život, koja će uvijek biti korisna. 

Ova radionica može biti savršen način da dijete uroni u uzbudljiv svijet kuhanja. 

Tokom radionice, djeca kroz praktično pripremanje namirnica i pripremu hrane razvijaju ne samo svijest o zdravoj prehrani već unapređuju i finu motoriku, koordinaciju, samopouzdanje, samostalnost, ali i timski rad. 

Od miješanja sastojaka, do ukrašavanja gotovih slatkiša, mali kuhari će biti zadovoljni i zadivljeni onim što su napravili. 

Vaša djeca će kuhati uz pomoć naše edukatorice Ene Tešić, magistrice nutricionizma i vlasnice Nutricionističkog savjetovališta „Veggae“. 

UČEŠĆE NA RADIONICI JE BESPLATNO, ALI BROJ DJECE JE OGRANIČEN NA 10!

Radionici mogu prisustvovati roditelji ili odrasle pratnje djeteta (bake, dede, tetke…), što može biti predivan način dodatnog zbližavanja sa djecom, gdje im na radionici možete pružiti podršku i probati njihove ukusne kreacije. 

Molimo vas prijavite vaše dijete ili djecu za učešće na radionicama putem ove online forme.

Prijave su otvorene do četvrtka, 30.11.2023. do 12:00h.

Vidimo se na radionici gdje ćemo kreirati slatke uspomene! 

Prethodni članakDan poduzentništva žena u NAHLI 29. novembra
Naredni članakSvjetlost, miris i posvećenost: Priča o kreativnom svijetu svijeća