Naslovnica Preporučujemo Kreativnost i originalnost na djelu: Home made things

Kreativnost i originalnost na djelu: Home made things

Ružica Ilić iz Brčkog, supruga, majka tri kćerke i vlasnica brenda i Instagram profila home.made_things posebna je po mnogo čemu, ali ono što je izdvaja od drugih jeste njezina upornost i volja da svoj mali hobi pretvori u biznis vrijedan hvale. Kreativci koji se bave ručnim radom u svakoj, pa i najmanjoj stvari koju naprave, ostavljaju jedan dio sebe i upravo zbog toga njihove rukotvorine vrijede mnogo više od onih koje možete pronaći u lokalnim trgovačkim centrima, a ova kreativna Brčanka u svoje radove vrijedno ulaže vrijeme, koncentraciju, preciznost, ali i veliku ljubav.

„Željela sam se osjećati korisnom i doprinijeti kućnom budžetu. Također, htjela sam pokazati i osobno umijeće, kao i ljubav i sklonost ka dekorisanju i kreativnom radu. Tako je nastao moj mali biznis.” – kaže Ružica i dodaje kako je njezin početak u svijetu kreativnog stvaralaštva, baš kao i svaki drugi početak, bio poprilično težak.

„Osjetiti šta tržište traži, a ujedno kroz to iskazati svoju osobenost bio je težak zadatak, ali kroz poruke mojih pratitelja i zadovoljnih kupaca čini mi se da sam uspjela u tome.” – navodi ona.

Pratioci Instagram profila ove kreativne supruge i majke svakodnevno uživaju u fotografijama njezinih ručnih radova kao što su mekani jastučići, živopisni tepisi, nosiljke za bebe, unikatne korpe i još mnoga toga.

„Prateći trendove i držeći se tradicionalnih metoda rada stvaram proizvode koji se jednostavno sami sklapaju u mojoj glavi. Često neki proizvod nastane kao nastavak prethodnog modela ili je asocijacija na neki oblik koji vidim u prirodi.” –  kaže Ružica.

Sve svoje ručne radove Ružica prilagođava željama kupca, pa tako njezine nosiljke za bebe, korpice i organizatori mogu biti personalizirani, točnije napravljeni u vašim omiljenim bojama ili s imenom koje vi želite što ih čini posebnim i unikatnim darovima za mame i bebe. Ako uskoro idete na babine i ne znate što darovati na Instagram profilu home.made_things možete pronaći različite ručne radove u kojima će podjednako uživati i mame i novorođenčad.

“Na mom Instagram profilu se može naći za svakog po nešto. Korpice raznih oblika i veličina, korpe za igračke, nosiljke za bebe, podloge za presvlačenje beba, razni organizeri za dom, deke i dekice, prostirke za pod i tepisi, podmetači te blagdanski program.” –  kaže Ružica, te dodaje kako su njezina najveća podrška u radu njezin suprug i kćerke.

Ružica trenutno, zbog maksimalne posvećenosti svojim kupcima, koristi samo jednu društvenu mrežu, a to je Instagram.

“Zbog kvalitetne komunikacije sa svojim kupcima i pratiocima želim biti maksimalno dostupna, a to mogu ako sam fokusirana samo na jednu društvenu mrežu” –  navodi ona, te dodaje kako je njezin rad nešto po čemu je postala prepoznatljiva što je čini izuzetno ponosnom.

Također, kvaliteta njezinih proizvoda i njihova dugotrajnost dovoljno govore o tome koliko truda Ružica ulaže u svoj brend. Od samog početka njezinog kreativnog stvaralaštva pa sve do danas Ružici su na prvom mjestu njezini kupci.

„Kažu da je pravi uspjeh ustvari dugo trajati. Želim da svojom kreativnošću i kvalitetom mojih proizvoda dugo trajem sto će biti znak i da su moji divni kupci zadovoljni.” –  navodi ona, a mi joj želimo puno sreće u daljem radu. Svi koji žele podržati Ružicu mogu to učiniti putem njezinog Instagram profila home.made_things.

IZVORSamra Šakanović Prgić
Prethodni članakUdruženje Pomozi.ba u saradnji sa Diplomatskim zimskim bazarom i ove godine pokrenulo web kampanju prikupljanja sredstava za podršku djeci i mladina širom BiH
Naredni članakLejla Motoruga: Obrati pažnju na sve