Naslovnica Stroga pozitiva Konkurs za novu generaciju mentorina iz BiH

Konkurs za novu generaciju mentorina iz BiH

Konkurs za novu generaciju mentorina iz BiH je u toku: PROGRAM “PODELI SVOJE ZNANJE”

Nakon 11. godina implementacije i razvoja mentorskog programa za žene Podeli svoje znanje, ostvarena je mogućnost za učešće djevojaka i žena koje žive i rade na teritoriji Bosne i Hercegovine. “Iza nas je uspešna prva faza pilot projekta Podeli svoje znanje u Bosni i Hercegovini, u okviru koje je uspešno završilo program 7 mentorina i 7 mentorki.” U 2022. godini nastavljamo sa razvojem pilot verzije projekta Podeli svoje znanje u sinergijskoj implementaciji projekta u Srbiji i Bosni i Hercegovini.

Borba za rodnu ravnopravnost je regionalni napor, jednako koliko i globalni i lokalni i važno je da se zajednički zalažemo da se unapređuju i jačaju ženska prava u svim društvima.

Konkurs za prijavljivanje učešća na mentorskom programu za žene “Podeli svoje znanje” za žene i devojke iz Bosne i Hercegovine otvoren je od 28.decembra 2021. godine do 27.januara 2022. godine. Prijave se vrše putem online FORMULARA.

Program Podeli svoje znanje, zajednički 12. godina za redom organizuje Evropski pokret u Srbiji uz podšrku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu i Organizacije za evropsku bezbjednost.

Program „Podeli svoje znanje“ je jedinstven program koji otvara mogućnost za lični i profesionalni razvoj žena. Zasnovan je na konceptu mentorstva, a usmjeren je upravo na izgradnju međusobne podrške žena, kroz dijeljenje znanja, iskustava, jačanje solidarnosti, promociju dobrih uzora, umrežavanje i osnaživanje žena.

Cilj programa “Podeli svoje znanje” je profesionalno i lično osnaživanje žena u našem društvu, kroz razmjenu iskustava i znanja. Vođen je idejom da uspješne i stručne žene, liderke iz različitih profesija, podijele svoja znanja i iskustva sa mladim ženama sličnih interesovanja kako bi doprinijele stvaranju prilika za mlade žene za unapređenje svog puta u karijeri, sa namjerom dapostignu pozitivan pomak i postave zdrave osnove za buduću dugoročnu saradnju.

Model mentorstva je razvijen u svijetu i uspješno se realizuje u skoro svim društvenim sferama, od nauke, preko biznisa, do politike. Uzimajući u obzir naše okruženje i društvene prilike, model je prilagođen ciljnoj grupi u Srbiji. Proces evropske integracije Srbije je proces reforme institucija i izgradnje demokratskog i prosperitetnog društva, osnažene i uspešne žene jedan su od stubova takvog društva.

Program će se realizovati u periodu od januara do novembra 2022. godine. Za to vrijeme,mentorka i odabrana mentorina će biti u kontaktu, razmijenjivaće iskustva i povremeno se sastajati. Takođe, planirano je organizovanje 2 okruga stola gde će sve učesnice programa razmijenjivati mišljenja i iskustva i razgovarati na različite teme, 3 radionice koje će za cilj imati dodatno osnaživanje i dvije javne debate koje će biti organizovane van Beograda. Događaju su svake poslednje subote u mesecu (osim u martu (12.mart – povodom 8. marta) i julu (nema aktivnosti)). Mentorine će biti uparene sa mentorkama u skladu sa njihovom profesionalnom orijentacijom i interesovanjima.

Selekcija učesnica-mentorina organizuje se u dvije faze:
1. Faza: Online prijava – ispunjavanje osnovnih tehničkih i sadržajnih uslova;

2. Faza: Intervjui – ispunjavanje uslova u pogledu motivacije za učešće i u pogledu odgovoraPrograma na individualne zahteve.

Za sva pitanja pišite na [email protected] . Više o Programu možete pronaći ovde.

Rok za prijavu je 27. januar 2022. godine 23:59! Iskoristite priliku i prijavite se putem link-a

*Ukoliko iz bilo kog razloga ne možete da umetnete dokumenta pošaljite ih mejlom na [email protected] uz naznačeno ime i prezime kandidatkinje.

IZVORmreza-mira.net
Prethodni članakObavijest Federalnog zavoda za zapošljavanje
Naredni članakPiso J: Zamisli