Naslovnica Preporučujemo Konferencija za mame – MAMF najavljena za deseti mjesec!

Konferencija za mame – MAMF najavljena za deseti mjesec!

U Sarajevu će 14. i 15. desetog mjeseca biti održana peta po redu Konferencija za mame – MAMF, koja na jednom mjestu okuplja žene različitih profila iz čitave Bosne i Hercegovine i regiona, povezane zajedničkom temom – majčinstvo.

Ovaj jedinstveni edukativno-informativni događaj omogućava majkama da kroz razgovore sa stručnjacima iz različitih oblasti traže odgovore na pitanja i dileme sa kojima se svakodnevno suočavaju. MAMF svake godine posjetiteljicama pruža priliku da saznaju više o roditeljstvu, mentalnom zdravlju, bračnom životu, poslovnom i ličnom razvoju, balansu između porodice i karijere, aktivizmu u zajednici, ishrani, te ljepoti i modi.


Pod motom „Svaka mama zaslužuje dan za sebe“ MAMF se održava od 2018. godine i do sada mu je prisustvovalo skoro 1.000 žena iz BiH i regiona. To je prilika da se druže, razmijene iskustva, uče, otvaraju teške teme o kojima je nužno govoriti, ali i da se zabave i „napune baterije“, kako kaže Meliha Mulahalilović-Žiško, osnivačica i glavna organizatorica.

Ona je posebno ponosna na činjenicu da ova konferencija okuplja sve majke, bilo da su menadžerice, domaćice, aktivistice… jer, smatra, žene trebaju biti jedna drugoj podrška i doprinijeti izgradnji boljeg društva.
„Kada sam postala majka, moj prostor za kretanje i djelovanje se znatno suzio. Mjesta na koja sam željela ići nisu uvijek bila prilagođena bebama, na događaje su bile pozivane samo žene iz poslovnog svijeta, a karijera i majčinstvo su mi se činili nespojivi. Onda sam se zapitala: Šta ako sve to može? Šta ako postoji mjesto gdje – osim majka – mogu biti žena sa svim svojim željama i ambicijama? Budući da nije postojalo, odlučila sam da ga sama stvorim“, kazala je Mulahalilović-Žiško.

U fokusu ovogodišnjeg MAMF-a će biti razgovori o psihičkom i fizičkom zdravlju žena i djece, prevenciji karcinoma dojke, odgoju djece i aktivnom sudjelovanju roditelja u njihovom razvoju, pokretanju biznisa inspirisanog majčinstvom, te o autizmu iz perspektive majki. O svemu će govoriti doktorice, pedagogice, samostalne poduzetnice i drugi inspirativni gosti. Program će otvoriti Peđa Kazazović, Vesna Filipović, Amra Muratović, Selma Suljević i Sanela Krsmanović-Bistrivoda, autor i protagonistice dokumentarnog serijala „Sve što ste željeli znati o ženama, a nikada se niste usudili pitati!“. Serijal čine intervjui sa 14 žena koje otvaraju teme iz svakodnevnog života o kojima se inače ne govori javno. 
Učešće na MAMF-u i ove godine je besplatno, zahvaljujući odgovornim pojedincima i kompanijama koji u svom djelovanju njeguju altruizam i osjećaj za zajednicu. Više informacija o Konferenciji, kao i detaljan program ovogodišnje konferencije dostupni su klikom ovdje.

IZVORzdraviportal.ba
Prethodni članakPeta manifestacija “Okusi Jablanice” 19. augusta
Naredni članakNikola Kandić: I ja sam imao nečiju pomoć