Naslovnica Biznis kutak Koalicija za razvoj socijalnog preduzetništva u BiH: Poziv za članstvo

Koalicija za razvoj socijalnog preduzetništva u BiH: Poziv za članstvo

U cilju promocije i zagovaranja razvoja socijalnog preduzetništva, na inicijativu aktivista CDP „Globus“, volonterskim angažmanom i trudom, 2014. godine formirana je Koalicija za razvoj socijalnog preduzetništva „Udruženi možemo više“, prva ovog tipa u Bosni i Hercegovini. Osnovna svrha Koalicije je da informiše i okuplja društvene aktiviste i stručnjake, organizacije civilnog društva i socijalna preduzeća radi zajedničkog djelovanja na promociji i zagovaranju razvoja socijalnog preduzetništva u BiH. Pokretači Koalicije su stručnjaci sa dokazanim dugogodišnjim iskustvom u oblasti rada i zapošljavanja, socijalne inkluzije, socijalnog preduzetništva i drugih oblasti od značaja za razvoj ekonomije i društva.

Koalicija „Udruženi možemo više“ je neformalna aktivistička struktura, otvorena za pojedince/ke i organizacije (udruženja građana, privredna društva, zadruge i slične oblike poslovanja/djelovanja) koje dijele vrijednosti Koalicije (solidarnost, tolerancija, jednakost) i poštuju principe na kojima počiva:

1. RAVNOPRAVNOST

2. PROFESIONALNOST U PRISTUPU

3. TRANSPARENTNOST I ODGOVORNOST

4. NEZAVISNOST, OBJEKTIVNOST I NEPRISTRASNOST

5. MEĐUSOBNO UVAŽAVANJE, POŠTOVANJE I SARADNJA SA DRUGIMA

Član Koalicije ne može biti lice koje djeluje u suprotnosti sa važećim zakonskim propisima u BiH.

Od samoga početka, broj organizacija – članica Koalicije se povećava u kontinuitetu. Polazeći od činjenice da je učešće građana u procesima donošenja odluka osnovni temelj demokratije i polazna osnova za izgradnju inkluzivnog i pravednog društva, u okviru ranije započetih i razvijenih aktivnosti Koalicije za razvoj socijalnog preduzetništva, proširiće se obim njenog djelovanja. U fokusu Koalicije je jačanje konstruktivnog građanskog aktivizma, zasnovano na saradnji društvenih aktivista, predstavnika organizacija civilnog društva i stručnjaka koji će svojim aktivizmom (bez političkog upliva) doprinijeti ostvarivanju potrebnih i korjenitih društvenih i ekonomskih promjena.

Članstvo u Koaliciji je besplatno.

Članovi Koalicije, između ostalog, imaju pravo da budu informisani o aktivnostima Koalicije, da učestvuju u aktivnostima Koalicije, da učestvuju u definisanju i pokretanju inicijativa od značaja za unapređenje ambijenta za razvoj socijalnog preduzetništva, da daju i razmjenjuju prijedloge, mišljenja i sugestije u vezi aktivnosti Koalicije.

U cilju jednostavnijeg pristupanja Koaliciji, kreirali smo i online formu pristupnice.

Ukoliko želite pristupiti članstvu Koalicije u svojstvu fizičkog lica, možete da popunite pristupnicu na sljedećem linku: članstvo fizička lica.

Ukoliko želite pristupiti članstvu Koalicije u svojstvu pravnog lica, možete da popunite pristupnicu na sljedećem linku: članstvo pravna lica.

Za dodatne informacije, molimo da nam se javite na e-mail [email protected]

Prethodni članakOdlučujući trenutak: Zaustavimo ubijanje naših rijeka!
Naredni članakPOSTANITE DIO TIMA BIZNIS INKUBATORA ZENICA