Naslovnica Preporučujemo Ko su pobjednice ovogodišnje Vera Šnajder nagrade?

Ko su pobjednice ovogodišnje Vera Šnajder nagrade?

Tokom održavanja Futures Leaders Summita proglašene su dobitnice nagrade Vera Šnajder.

Nagrada Vera Šnajder omogućit će istraživačicama iz Bosne i Hercegovine, koje su na početku karijere, a kao i Veri, važna im je veza između vlastite potrage za znanjem i kolektivnog društvenog napretka.

Program dodjele nagrada Vere Šnajder vodila je profesorica i akademik Mirjana Vukovic koja je pored uručenja nagrada našim sjajnim pobjednicama, ispričala vrlo emotivnu i detaljnu historiju o izvanrednoj Veri Šnajder.

Dobitnice Vera Šnajder nagrade za 2022. godinu su Emina Tahirović i Amina Tucak-Smajić.

Dobitnice Vera Šnajder nagrade za 2022. godinu su Emina Tahirović i Amina Tucak-Smajić.

Emina Tahirović je studentica na Internacionalnom Burch univerzitetu, gdje pohađa master studij u Informacionim tehnologijama.

“Biti izabrana za dobitnicu Vera Šnajder nagrade predstavlja mi veliku čast. Radujem se prilici da uvećam svoj doprinos nauci u BiH i nastavim svoj profesionalni rast. Ova nagrada će mi definitivno otvoriti mnoga vrata, a ja ću nastojati da se tome odužim.” rekla je Emina.

Amina Tucak-Smajić je studentica na Farmacetskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje pohađa svoj doktoratski studij.

“Ova nagrada će mi omogućiti da radom na naučno-istraživačkom projektu pomjerim svoje intelektualne granice, produbim znanje u polju genske terapije i nanotehnologije, te dobijene rezultate u okviru projekta prezentujem na nekom od međunarodnih naučnih skupova. Nadam se da će moj akademski put, poput profesoricinog, biti praćen naučnim i stručnim dostignućima, a ja ću se potruditi da usvojeno znanje i vještine iz inostranstva uložim u razvoj ovog naučnog polja u Bosni i Hercegovini ”, rekla je Amina.

Amina, Emina, čestitamo na zaista zasluženim nagradama, zaista ste izvanredne!

IZVORBosnia & Herzegovina Futures Foundation
Prethodni članakLejla Motoruga: Jezero Tahoe
Naredni članakCENTAR SUMERO: Dan otvorenih vrata obilježen bojama i inkluzijom kroz Art Koloniju ”Moja Vogošća”