Naslovnica Biznis kutak KIF ZB: Platforma za poslovno povezivanje i pristup tržišnim informacijama

KIF ZB: Platforma za poslovno povezivanje i pristup tržišnim informacijama

U okviru EU projekta „EU podrška KIF ZB“, kroz Razvojni program dobavljača KIF ZB čiji je glavni cilj podrška uspostavljanju zajedničkog regionalnog tržišta podignuta je i dostupna platforma Market Access & Market Intelligence Database.

Besplatna online platforma nudi različite usluge, informacije i podršku u savremenom poslovanju.

WB6 CIF MARKET ACCESS DATABASE

Baza podataka pristupa tržištu KIF ZB

U cilju podrške intraregionalnoj i međunarodnoj trgovini i podrške izvozu kompanija sa Zapadnog Balkana, Komorski investicioni forum Zapadnog Balkana je razvio jedinstveni digitalni alat – Market Access bazu podataka koja se sastoji od 4 modula sa različitim funkcijama i ulogama:

  •  Lanci nabavke – Supply chain
  •  B2B poslovno povezivanje – Business to Business
  •  Organizacija događaja – Event Management
  • Ponuda i potražnja – Supply and Demand

Lanci nabavke

Modul „Lanci nabavke“ ima za cilj da poveže kompanije sa Zapadnog Balkana (ZB) koje su zainteresovane za učešće u globalnim i regionalnim lancima snabdijevanja sa multinacionalnim korporacijama (MNC) koje traže nove dobavljače iz regiona ZB. Ovaj modul pruža početnu podršku preduzećima, omogućavajući interakciju u lancu snabdijevanja kompanija sa Zapadnog Balkana sa potencijalnim multinacionalnim korporacijama i drugim strateškim partnerima, pružajući im mogućnost da predstave svoje proizvode i/ili usluge.

B2B poslovno povezivanje

Modul „B2B poslovno povezivanje“ služi kompanijama sa Zapadnog Balkana kao mjesto za pronalaženje potencijalnih poslovnih partnera, gdje mogu promovisati sopstvenu robu ili usluge i pronaći odgovarajućeg partnera/e iz regije.
Registrujte profil svoje kompanije, pronađite potencijalne poslovne partnere i uspostavite kontakte u cilju dalje uspješne poslovne saradnje i širenja poslovne mreže.

Organizacija događaja

Modul „Organizacija događaja“ daje mogućnost izbora kompanijama da učestvuju na relevantnim/interesantnim događajima koje organizuju privredne komore KIF ZB i da se pripreme za aktivno učešće, stiču nova znanja, budu blagovremeno informisani i upućeni u poslovna dešavanja.
U okviru ovog modula kompanije imaju mogućnost da organizuju sastanak sa potencijalnim partnerima i uspostave saradnju. U cilju lakšeg praćenja i organizacije, dostupna je i mobilna aplikacija.

Ponuda i potražnja

Modul „Ponuda i potražnja“ pruža mogućnost kompanijama da promovišu i ponude svoje proizvode i/ili usluge i nađu distributere u zemljama regije ZB. U skladu sa potrebama, kompanije imaju mogućnost pronalaska partnera dobavljača i nabavke potrebnih proizvoda i/ili usluga od partnera iz regije ZB.

Benefiti platforme Market Access Database
Pridružite se regionalnim i globalnim lancima snabdijevanja:

• postanite dobavljač velikim regionalnim ili multinacionalnim kompanijama
• pronađite svog potencijalnog partnera brzo i lako
• pronađite proizvode ili usluge koje su vam potrebne
• promovišite i ponudite svoje proizvode ili usluge potencijalnim partnerima
• budite u toku, budite informisani, učestvujte na događajima
• vaši podaci su obezbijeđeni i zaštićeni

• imate brz i lak pristup svom profilu i svoje podatke možete ažurirati u bilo kom trenutku
• možete smanjiti troškove oglašavanja vaših proizvoda ili vaše kompanije – udaljeni ste za samo jedan „klik“ od drugih potencijalnih partnera.

Kako se koristi Market Access Database

(registracija i korišćenje Market Access baze je potpuno BESPLATNO)
Korak 1 – Registrujte se i kreirajte nalog Vaše kompanije u bazi podataka WB6 CIF Market Access na www.market-access.wb6cif.eu
Korak 2 – Nakon registracije, ulogujte se sa svojim akreditivima i popunite sva potrebna polja kako bi profil Vaše kompanije bio vidljiv na platformi (informacije o kompaniji, proizvodima/uslugama, zaposlenima, tržištima, sertifikatima, itd…)
Korak 3 – Vaš profil je kreiran! Možete početi da pretražujete profile drugih kompanija i da kontaktirate potencijalne partnere.

MARKET INTELLIGENCE DATABASE

Baza podataka „Market Intelligence“ kompanijama na jednom mjestu pruža pregledan širok spektar informacija korisnih kako u uspostavljanju poslovanja, tako i njegovom kontinuitetu i unapređenju. Prije izvoza/uvoza robe, posjetite bazu podataka „Market Intelligence“ i informišite se o:
• makroekonomskim indikatorima za region Zapadnog Balkana
• cijenama proizvoda koje želite da izvezete ili uvezete
• porezima na određene proizvode
• tržišnim trendovima po zemljama
• o propisima prije plasiranja proizvoda na svjetska tržišta

Sve informacije možete pronaći na jednom mjestu www.market-info.wb6cif.eu

Postanite dio Razvojnog programa dobavljača ZB zajedno sa preko 2000 već registrovanih kompanija i učestvujte u brojnim događajima i programima koje nudimo

IZVORKomorabih.ba
Prethodni članakPoziv na učešće u Lucky Winter Marketu
Naredni članakObjavljen novi Javni poziv za mjeru podrške investicijama u primarnu poljoprivrednu proizvodnju