Naslovnica Biznis kutak Kanton Sarajevo: Predstavljanje Programa poticaja male privrede

Kanton Sarajevo: Predstavljanje Programa poticaja male privrede

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo poziva privrednike iz kategorije male male privrede (mala, mikro i srednja preduzeća) na online promociju Programa razvoja male privrede za 2022. godinu, koja će biti održana u četvrtak, 14. jula 2022. godine, s početkom u 17:30 sati.

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo i ove godine organizira online promociju programa, koji se ove godine sastoji se od 10 pojedinačnih programa i podrazumijeva grant i kreditna sredstva za privrednike iz kategorije malih i srednjih preduzeća.

Od ukupno 8,9 miliona KM za kreditnu liniju sa 100 posto subvencioniranom kamatom, planirano je pet miliona s projekcijom više od 100 miliona ukupne vrijednosti kreditnih sredstava koja će biti dostupna privrednicima, te 3,9 miliona grant sredstava za ostalih devet programa među kojima su program zapošljavanja u IT i BPO industriji, subvencioniranje i refundiranje troškova tehnološke modernizacije, uvođenja digitalizacije i standardizacije poslovanja, podrška mladima u osnivanju startup biznisa, poticaj razvoju ženskog poduzetništva i drugi programi.

„Pridružite nam se na online promociji i saznajte više o ovim programima i javnim pozivima na osnovu kojih se ostvaruje pravo na ova grant sredstva. Ove godine unijeli smo dosta promjena, kriteriji šifri djelatnosti su relaksiraniji, a grant sredstava za određene programe uvećana. Online promocija je prilika da razjasnite sve nedoumice koje imate u vezi s prijavom na javne pozive“, poručio je privrednicima ministar privrede Adnan Delić.

Prijave su moguće na linku: Prijava za predstavljanje Programa poticaja privrede KS 

Prethodni članakKako smanjiti štetu kada pojedemo previše slatkiša?
Naredni članakKreativni hobi: Bekolino čarolija