Naslovnica Preporučujemo Kako izgraditi psihološku sigurnost u organizaciji?

Kako izgraditi psihološku sigurnost u organizaciji?

Zašto je važno graditi psihološku sigurnost u timovima? U timovima u kojima je prisutna psihološka sigurnost razvija se otvorena komunikacija u kojoj se slobodnije dijele različite perspektive. Različite ideje i pristupi su ključni za pronalaženje kreativnih riješenja u svijetu brzih promjena i adaptacija. Naša obuka će vam dati alate za podsticanje kreativnosti bez straha od osude.

Otvorena komunikacija: razbijte komunikacijske barijere unutar vaše organizacije. Psihološka sigurnost promoviše otvoreni dijalog, osiguravajući da se svaki član tima osjeća saslušanim i cijenjenim, što dovodi do efikasnije i efikasnije saradnje.Feedback se posmatra kao alat za rast a ne kritika.

Otporniji timovi: Povećajte otpornost svog tima u suočavanju s izazovima. Psihološka sigurnost umanjuje stres na radnom mjestu, stvarajući okruženje u kojem pojedinci mogu rizikovati, učiti iz neuspjeha i prilagođavati se za kontinuirani rast i razvoj.

Smanjeni obrt osoblja: “Zaposleni koji osjećaju psihološku sigurnost ostaju privrženiji svojim ulogama i kompanijama/timovima.”

U svom projektu “Aristotel,” Google je utvrdio da je psihološka sigurnost osnovni činilac za visoko produktive timove.

Šta je psihološka sigurnost?

Psihološka sigurnost je stanje u kom se pojedinac osjećat sigurno i prihvaćeno dok dijeli svoja razmišljanja i ideje, bez straha da će biti ismijan, osramoćen, marginalizovan ili kažnjen na neki način.

Kako izgleda trening?

U pitanju je jednodnevna radionica sa konkretnim koracima koje odmah možete implementirati u svojoj organizaciji i krenuti na svoje putovanje ka razvoju psihološke sigurnosti. Zajedno sa ostalim polaznicima Istražićete načine kako izgraditi psihološku sigurnost kroz praktične primjere.

Kontaktirajte nas već danas i rezervišite svoj termin.

IZVORinfinitum.ba
Prethodni članakIzazovi modernog života i imuniteta
Naredni članakRCC objavio konkurs za izbor Žene preduzetnice Zapadnog Balkana za 2023. godinu