Naslovnica Biznis kutak Javni poziv za podršku investicijama namijenjenih ubrzanoj digitalizaciji primarne poljoprivredne proizvodnje

Javni poziv za podršku investicijama namijenjenih ubrzanoj digitalizaciji primarne poljoprivredne proizvodnje

Projekat EU4BusinessRecovery, kojeg finansiraju Evropska unija i Savezna Republika Njemačka, objavljuje Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava investicijama namijenjenih digitalnoj transformaciji preduzeća u sektoru poljoprivrede u Bosni i Hercegovini. Kroz ovaj javni poziv, vrijedan 1 milion KM, Evropska unija i Savezna Republika Njemačka podržat će unapređenje poslovanja poslovnih subjekata u sektoru primarne poljoprivredne proizvodnje kroz optimizaciju poslovnih aktivnosti, investicijom u alate i tehnologije koji doprinose ubrzanoj digitalizaciji preduzeća.

Ko se može prijaviti?

Na javni poziv mogu se prijaviti obrti / samostalni preduzetnici, poljoprivredne zadruge, mikro, mala i srednja preduzeća koja se aktivno bave primarnom proizvodnjom voća i povrća, sadnog materijala, vinogradarstva i maslinarstva, proizvodnjom mesa, mlijeka i jaja, uzgojem žitarica, uzgojem gljiva, ljekovitog i začinskog bilja, pčelarstvom. 

Sredstva podrške po jednoj prijavi mogu iznositi od 15.000 KM do 300.000 KM (bez PDV-a) i mogu se koristiti samo za financiranje prihvatljivih troškova. Za svaki projekat, podnosilac prijave mora osigurati vlastito sufinansiranje u iznosu od minimalno 25% ukupnog iznosa prihvatljivih troškova predložene investicije dok će projekat finansirati maksimalnih 75% ukupnog iznosa kroz mjeru podrške. Prihvatljive investicije i troškovi se odnose na nabavku opreme, mašina, alata, komunikacijskih uređaja, hardvera i softvera za kontrolu, praćenje, upravljanje i nadzor proizvodnih procesa. 

Koncepte projekta sa potrebnom dokumentacijom potrebno je dostaviti isključivo putem online platforme javnipoziv.undp.ba do 10.07.2023. godine do 15:00. 

Korak 1: Pročitajte dokument Smjernice za podnosioce prijava u kojem se nalaze sve informacije o kriterijima javnog poziva, načinu popunjavanja i dostave prijave.

Korak 2: Prateća dokumentacija za prijavu na javni poziv:

Prilog 1 – Prijavni obrazac

• Prilog 2 – Budzet projekta

Prilog 2.1. – UN Globalni principi

Prijave se podnose isključivo putem elektronskog sistema dostave prijava https://javnipoziv.undp.ba/  koji je obezbijedio EU4BusinessRecovery. Dostavljanje prijava u bilo kojem drugom formatu (e-mail, pošta, fax i sl.) nije prihvatljivo i prijave dostavljene na taj način neće biti uzete u razmatranje.  

Dodatna pitanja u vezi ovog poziva se mogu dostaviti putem formulara za pitanja na web stranici projekta  javnipoziv.undp.ba u vremenskom periodu od 15.05.2023. do 02.06.2023. godine. Na sva pitanja koja stignu prije ili poslije navedenog roka se neće odgovarati.

PREKOeu4business.ba
Prethodni članakKrajiški specijaliteti upisani u Registar tradicionalnih specijaliteta
Naredni članakSarajevo Outdoor Festival: Nezaboravno iskustvo i avantura u netaknutoj prirodi