Naslovnica Biznis kutak Javni poziv za mala i srednja preduzeća iz drvne i metalske industrije

Javni poziv za mala i srednja preduzeća iz drvne i metalske industrije

Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA zajedno sa Mašinskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu objavljuje javni poziv za preduzeća iz drvne i metalske industrije u okviru projekta "Uspostava laboratorije za analizu površinske obrade u drvnoj i metalskoj industriji".

Poziv je otvoren za mala i srednja preduzeća za besplatnu analizu površinske obrade poluproizvoda i proizvoda od drveta i metala. U okviru projekta uspostavljena je laboratorija koja će pružiti za prvih 60 preduzeća besplatnu uslugu analize površinske obrade poluproizvoda i proizvoda od drveta i metala. Besplatna analiza će biti za 5 parametara po izboru preduzeća koja se prijavljuju.

Da bi preduzeća mogla iskoristiti priliku i svoje uzorke dostaviti na analizu, potrebno je da preduzeće popuni prijavni obrazac te dostavi prateću dokumentaciju Mašinskom fakultetu u Sarajevu.
Prijavni obrazac i detaljnije informacije o javnom pozivu možeš preuzeti na web stranici Mašinskog fakulteta ili na službenoj stranici SERDA-e.

Javni poziv za prijavu preduzeća ostaje otvoren do 20.01.2022. godine.

Cilj projekta je povećanje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća iz drvnog i metalnog sektora na tržištu, kao i poboljšanje saradnje između Mašinskog fakulteta u Sarajevu i privrede, stvaranjem preduslova za istraživanja i analize.

Projekt finansira Deutche Gesellshaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

IZVORlonac.pro
Prethodni članakSabina Alispahić, psihoterapeutkinja: Kako proći kroz proces tugovanja?
Naredni članakNai Travel Tips: Top 15 stvari koje u Beču ne smijete propustiti!