Naslovnica Biznis kutak JAVNI POZIV za dodjelu sredstava za finansiranje i sufinansiranje programa zapošljavanja osoba...

JAVNI POZIV za dodjelu sredstava za finansiranje i sufinansiranje programa zapošljavanja osoba sa invaliditetom

Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom objavljuje JAVNI POZIV za dodjelu sredstava za finansiranje i sufinansiranje programa razvoja privrednih društava za zapošljavanje osoba sa invaliditetom i zaštitnih radionica,  te programa profesionalne rehabilitacije osoba sa invaliditetom u 2022. godini.

Predmet javnog poziva je izbor programa razvoja privrednih društava za zapošljavanje osoba sa invaliditetom i zaštitnih radionica,  te programa profesionalne rehabilitacije osoba sa invaliditetom (LOT II, LOT III 3.1., 3.2., 3.3.), koji će sudjelovati u raspodjeli sredstava Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom (u daljem tekstu: Fond) za finansiranje/sufinansiranje programa u 2022. godini. 

Ukupan iznos sredstava koja se dodjeljuju po ovom javnom pozivu je 2.500.000,00 KM,  raspoređenih na dva LOT-a prema oblastima na koje se programi odnose, tj. shodno projektnim ciljevima i aktivnostima, te potrebama osoba s invaliditetom, kako slijedi:

  • Za finansiranje/sufinansiranje programa za razvoj privrednih društava za zapošljavanje osoba sa invaliditetom i zaštitnih radionica. – 2.000.000,00 KM;
  • Za finansiranje/sufinansiranje programa profesionalne rehabilitacije osoba sa invaliditetom i to: Programi profesionalne rehabilitacije koje provode privredna društva, zaštitne radionice i druga pravna lica prema Zakonu – 200.000,00 KM; Programi profesionalne rehabilitacije koje provode ustanove za profesionalnu rehabilitaciju, srednje škole i druge obrazovne ustanove – 100.000,00 KM i Programi profesionalne rehabilitacije na koje osobe s invaliditetom samostalno apliciraju – 200.000,00 KM.

Više informacija o Javnom pozivu potražite na linku: FOND.

Prethodni članakSvjetski dan čišćenja
Naredni članakBBI banka i Ministarstvo privrede KS: 49,5 miliona KM za privrednike po stopi od nula posto