Naslovnica Biznis kutak Javni poziv: POKRENI SVOJ KREATIVNI ILI ICT BIZNIS

Javni poziv: POKRENI SVOJ KREATIVNI ILI ICT BIZNIS

Profesionalac ste u oblasti razvoja softvera, dizajna, fotografije, grafike, animacija ili filma, mode ili srodnih područja? Željeli biste svoje vještine i iskustvo iz oblasti kreativnih industrija i informaciono komunikacijskih tehnologija primijeniti na rješenja u različitim industrijama: od poljoprivrede, metalne, drvne, tekstilne industrije do pametnih gradova? Nudimo vam podršku u pretvaranju vaše inovacije, proizvoda, usluge ili koncepta u održiv biznis!

Projekat  “LEADER:  aktivacija lokalne ekonomije – razvoj kroz oporavak poduzetništva“ se realizuje u okviru projekta EU4BusinessRecovery koji finansiraju Evropska unija i Savezna Republika Njemačka, a zajednički realizuju Međunarodna organizacija rada (MOR), Društvo za međunarodnu saradnju (GIZ) i Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).Projektom LEADER nastoji se unaprijediti nivo poduzetničkog angažmana u Kantonu Sarajevo, sa posebnim fokusom na visoko profitne biznise u oblastima ICT i kreativnih industrija.

Ciljna grupa ovog poziva su osobe sa mjestom prebivališta u Kantonu Sarajevo a koje pripadaju jednoj od narednih kategorija:

  1. Nezaposlene osobe registrovane na evidenciji JU Služba za zapošljavanje KS.
  2. Mladi (osobe mlađe od 35 godina).
  3. Žene.

Dodatne informacije o ovom Javnom pozivu mogu se dobiti putem e-maila: [email protected].

Više informacija o ovom pozivu možete pronaći na linku: CEFEBiH.

Prethodni članakUčesnici događaja Dani osiguranja u BiH 2022. poručili: Industrija osiguranja jaka je podrška društvenoj zajednici i stanovništvu
Naredni članakEdukativno-zabavne radionice za djecu: “Bolnica za plišane medvjediće” u O.Š. Aleksa Šantić iz Sarajeva