Naslovnica Preporučujemo JAVNI POZIV DOMAĆINSTVIMA ZA DODJELU POLJOPRIVREDNIH DOBARA, STOKE I PERADI

JAVNI POZIV DOMAĆINSTVIMA ZA DODJELU POLJOPRIVREDNIH DOBARA, STOKE I PERADI

Islamic Relief BiH je raspisao Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu poljoprivrednih dobara, stoke i peradi u okviru inicijative “Realizacija obrazovnih i poljoprivrednih potencijala u Bosni i Hercegovini”

Predmet javnog poziva za podnošenje prijava je dodjela plastenika, sjemena, krava, ovaca i peradi, kojeg implementira Islamic Relief Bosne i Hercegovine.
Inicijativom će biti obuhvaćeno više od 250 domaćinstava/fizičkih lica. Inicijativa nastoji poboljšati socijalno-ekonomsku situaciju u najmanje 250 domaćinstava kroz obezbjeđivanje poljoprivrednih dobara, stoke i peradi.
Korisnicima će angažirani stručnjaci iz oblasti poljoprivrede/veterinarstva i biznisa, dati potrebna znanja za rad s doniranim dobrima, kako bi se socijalno i ekonomski osnažili, te doprinijeli većoj proizvodnji i prodaji proizvoda na domaćem tržištu.
Javni poziv se realizira u okviru inicijative “Realizacija obrazovnih i poljoprivrednih potencijala u Bosni i Hercegovini“,
uz podršku Islamic Relief Kanada.
Dodijeljena dobra su bespovratna i namjenska. Primalac donacije će se ugovorom obavezati da će donirana dobra upotrijebiti isključivo u svrhe koje je Donator namijenio i obavezuje se da istu neće zloupotrijebiti, iznajmiti, niti prodati nekom trećem licu.
Islamic Relief Bosne i Hercegovine je nosilac aktivnosti i provedbe javnog poziva.

Javni poziv ostaje otvoren do petka, 14. 10. 2022. godine, a sve informacije o uslovima i načinu prijave možete pronaći na web stranici Islamic Relief.

IZVORislamic-relief.ba
Prethodni članakKoncertiDA
Naredni članakKako mozak može regulisati količinu masnog tkiva u organizmu?