Naslovnica Stroga pozitiva Humanitarna inicijativa: MJESEČNO SA VAMA

Humanitarna inicijativa: MJESEČNO SA VAMA

Inicijativa "Mjesečno sa vama" za dostojanstveniji život žena u potrebi

ZAŠTO „MJESEČNO S VAMA“?
Kroz humanitarni rad mnogih volontera i volonterki, postali smo svjesni da je mnogo žena (uglavnom samohranih majki) koje jedva svojoj djeci obezbjeđuju hranu i koje ne mogu priuštiti sebi ni svojim kćerkama higijenske uloške. Ekipe volontera koje su u svakodnevnom kontaktu sa tim ženama svjedoče da su ulošci jedna od osnovnih stvari koja im nedostaje.

Zbog toga je prije nešto više od dvije godine pokrenuta volonterska humanitarna inicijativa „Mjesečno s vama“, čiji je cilj prikupljanje i distribuciua paketa higijenskih uložaka ženama i mlađim djevojkama u potrebi, a kako bi im se olakšale brige i omogućio im dostojanstveniji život.

KAKO FUNKCIONIŠE INICIJATIVA?
Inicijativu vode i realizuju isključivo volonterke, uz pomoć donacija od pojedinaca i drugih organizacija. Volonterke sve poklone nose direktno ženama korisnicama inicijative.

KAKO MOŽETE DATI DOPRINOS?
Budite i vi dio ove lijepe inicijative i donirajte higijenske uloške da obradujete nekog. Osim uložaka su dobrodošli i ostali neophodni higijenski artikli. Više informacija o samoj inicijativi i tome gdje možete ostaviti svoje donacije potražite na facebook stranici inicijative: MJESEČNO SA VAMA.

Prethodni članakPOVEĆAJTE NIVO ENERGIJE TOKOM DANA
Naredni članakProljetno izdanje Sarajevo Film Festivala